ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ
Η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση. Από τον κανόνα δεν αποτελούν εξαίρεση τα τελευταία «αφεντικά» της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος «φεύγουν αηδιασμένοι» από όσα συμβαίνουν στα ελληνικά παρκέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, άποψη που «αβαντάρεται» από τον φιλικό προς τους «ερυθρόλευκους» τύπο, αλλά και αποτυχημένοι, όπως θα πρόσθετε ένας ουδέτερος παρατηρητής (και κριτής) των γεγονότων!
Υπάρχει το απλούστερο επιχείρημα που θα μπορούσε να αντιτάξει ο οποιοσδήποτε στους ισχυρισμούς αυτούς, χωρίς να κινδυνεύει να «κατηγορηθεί» ότι «πουλά εκδούλευση» στους αντιπάλους τους. Γιατί, αν δεχθούμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα κυριαρχεί η «σαπίλα», τότε πως κατάφερε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει δυο σερί τίτλους στο Κύπελλο και δεύτερον με ποιον τρόπο δικαιολογείται η παταγώδης αποτυχία στην Euroleague; Σφυρίζουν εκεί Έλληνες ρέφερι; Όχι!
Η DEAL ήταν η πρώτη και μοναδική, μέχρι ένα χρονικό διάστημα εφημερίδα η οποία επέμενε ότι η πρόσληψη-επιστροφή του 67χρονου Ντούσαν Ιβκοβιτς αποτελούσε το «τελευταίο χαρτί» της ηγεσίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αν αυτό «καιγόταν» -όπως και «κάηκε»- οι ιδιοκτήτες θα σκέφτονταν σοβαρά να πουν το «αντίο», όπως κι έγινε.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ως έναν βαθμό τους αδελφούς Αγγελόπουλους έδιωξε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς!
Διότι, ακόμα και φέτος, που ο 6στερος Παναθηναϊκός δεν διέθετε, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο ρόστερ, παρά τις ελλείψεις του, βρήκε χάρη στον Ζοτς τις λύσεις, την ώρα που ο «αιώνιος» του μετρούσε το ένα πίσω από το άλλο τα χαμένα του στοιχήματα.
Ποια;
Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού από τα μισά της σεζόν 2004-05, ουσιαστικά, όταν άρχισαν να χρηματοδοτούν την ΚΑΕ και πριν πάρουν το μάνατζμεντ της το 2006 και τις μετοχές της το 2009 από τον Σωκράτη Κόκκαλη, αναγκάσθηκαν να απολύουν τον έναν προπονητή μετά από τον άλλον (Γιόνας Κασλάουσκας, Πίνι Γκέρσον, Παναγιώτης Γιαννάκης) χωρίς ποτέ να βρουν το «αντίδοτο» στο «φαινόμενο Ομπράντοβιτς», ούτε στην περίπτωση του Ντούντα.
Υπολογίζεται ότι οι συνολικές δαπάνες τους για 4 προπονητές και 65 συνολικά μεταγραφές «εκτοξεύθηκαν» στα 135 εκατ. ευρώ, με «αντίτιμο» δυο κύπελλα Ελλάδας όλα και όλα, δίχως ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο ή έναν τίτλο στην Α1 στον απολογισμό τους, ειδικά μάλιστα όταν το μπάτζετ του Ολυμπιακού θεωρήθηκε πέρσι ως το ακριβότερο στην Γηραιά Ηπειρο (35 εκατ. ευρώ).
Παρά την επένδυση τόσων εκατομμυρίων ευρώ, τις ηχηρές μεταγραφές σταρ από το ΝΒΑ όπως οι Τσίλντρες, Κλέιζα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να «ανακαλύψει» τον παίκτη-ηγέτη και το τελευταίο «πείραμα» το οποίο απέτυχε ήταν η «αρπαγή» του Σπανούλη.