Αυστηρότερες ποινές για όσους θέτουν σε κίνδυνοι την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα εισηγείται ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος πάντως διαπιστώνει σημαντική πρόοδο στην εξάλειψη των επεισοδίων από τα γήπεδα.
Διακοπή όταν δεν υπάρχουν όροι ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα είναι η πρότασή του, ενώ τα χρήματα από τις τιμωρίες θα πηγαίνουν σε ομάδες που προάγουν τη φίλαθλη συμπεριφορά.
Τι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
«Δεν έχω κανένα σκοπό να εξωραΐσω τίποτα, αλλά αν δούμε τα γεγονότα όπως εξελίσσονται φέτος, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά σε σχέση με παλαιότερα, έχουμε μια πολύ σημαντική μείωση, την οποία θα αποδώσουμε και με αριθμούς στο τέλος του πρωταθλήματος».
«Τα 4-5 περιστατικά που έχουν συμβεί αθροιστικά στην Super και την Football League είναι περισσότερο εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ ομάδων και διοικήσεων και όχι οπαδικά. Είναι ιστορικές αντιπαλότητες».
Για τις ενέργειες της ΕΠΟ τόνισε: «Δεν πρέπει να κάνουμε μια ισοπεδωτική ανάλυση των γεγονότων. Η αυστηρότητα της ΕΠΟ έχει αυξηθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και μάλιστα μεγάλων ομάδων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη πλευρά η κρατική χρηματοδότηση γίνεται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα κάθε συλλόγου σε θέματα βίας. Οι τιμωρίες πλέον γίνονται αυτόματα. Για παράδειγμα όταν ο αθλητικός δικαστής επιβάλλει ένα ποσό, το μισό από αυτό εκπίπτει αυτόματα από την κρατική χρηματοδότηση. Τα κεκλεισμένων των θυρών επίσης είναι μετρήσιμη τιμωρία, μια έμμεση ποινή. Οι ρήτρες βίας δημιουργούν έτσι έναν κουμπαρά που θα πάει σε ομάδες που εκτιμούμε ότι δεν καλλιεργούν τη βία».
Σχετικά με το επεισόδιο στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ υποστήριξε: «Είναι μόλις το δεύτερο γεγονός τέτοιου είδους που θυμάμαι, ύστερα από την επίθεση που είχε δεχθεί παλαιότερα ο Σηφάκης. Πολλά ματς που έγιναν με οπαδούς και των δύο ομάδων τελείωσαν χωρίς πρόβλημα. Εκεί οριοθετούμε την αντικειμενική ευθύνη των ομάδων, η οποία είναι διαφορετικό πράγμα από την αντιπαλότητα. Τα πιο πολλά επεισόδια , πλην δύο έγιναν εκτός γηπέδου. Πρώτος στόχος ήταν να βγάλουμε από τον αγωνιστικό χώρο τη βία. Από εκεί και πέρα αρχίζει και γίνεται αστυνομικό ή δικαστικό πρόβλημα»
«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Αν είναι εύθραυστο και προσωρινό ή αν θα διατηρηθεί θα δείξει στο μέλλον».
Για το ενδεχόμενο διακοπής ενός αγώνα συμπλήρωσε: «Μπορεί ο διαιτητής να κουβαλήσει στους ώμους του την απόφαση να διακόψει ένα ματς ή πρέπει αν υπόκειται σε όρους αυτοματισμού. Αυτό μελετάμε και αυτό έχω προτείνει. Όταν δεν υπάρχουν όροι ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα αυτός θα πρέπει να διακόπτεται. Από εκεί και πέρα σε επεισόδια όπως στον ΠΑΣ τον λόγω έχει ο εισαγγελέας, ειδικά από τη στιγμή που ταυτοποιείται ο δράστης».
Για τις τιμωρίες: «Η ρίψη κροτίδων, δυναμιτακίων και πάσης φύσεων εύφλεκτης ύλης θα επισύρουν πολύ αυστηρότερη τιμωρία».