Η αγορά των ελεύθερων (Ευρωπαίων ή Αμερικανών) παικτών εμφανίζεται αρκετά περιορισμένη τη δεδομένη χρονική και έτσι, αφού δεν μπόρεσε να κάμψει τις δυσκολίες σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ξένων αθλητών (Τζέρεμι Πάργκο, Σέλβιν Μακ, Κρις Κουίν, Ουόλτερ Χοτζ), οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Αμερικανό Ντορόν Πέρκινς (30 ετών, 1,89 μ.) για να καλύψει το κενό του τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη.
Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωλίγκας η προθεσμία για την ένταξη καινούργιου παίκτη στα ρόστερ των ομάδων εκπνέει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, 24 ώρες πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου του Top16. Βλέποντας, λοιπόν, τα περιθώρια να εξαντλούνται, ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Μπαρτζώκας «άναψε» το πράσινο φως για την απόκτηση του Πέρκινς, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο κινεζικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φοσάν και έμεινε ελεύθερος.
Ο επί διετία (2009 – 11) πρώην παίκτης της Μακάμπι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο χάνοντας το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης το 2011, όπου η «ομάδα του λαού» του Τελ Αβίβ είχε χάσει το τρόπαιο στον τελικό από τον Παναθηναϊκό, αναμένεται την Τρίτη (19/2) στην Αθήνα και αφού περάσει επιτυχώς από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται όλοι οι παίκτες, θα υπογράψει το νέο συμβόλαιό του.
Οπως όλα δείχνουν, για να «χωρέσει» ο Πέρκινς στο «ελληνικό» ρόστερ, θα χρειαστεί να μείνει εκτός Α1 (όπου επιτρέπονται έξι ξένοι) ο Λιθουανός Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Στην Ευρωλίγκα, αντιθέτως, όπου δεν υπάρχει περιορισμός, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και τους επτά μη γηγενείς παίκτες τους.
Τι λέει όμως το λεγόμενο «scouting report» (η τεχνική ανάλυση) για τον Πέρκινς; Το πλεονέκτημά του εν αντιθέσει προς άλλους υποψηφίους για τη θέση του αντι-Μάντζαρη είναι ότι γνωρίζει τι εστί Ευρωλίγκα, συνεπώς δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Στα θετικά του είναι η έφεση στην άμυνα, η εκρηκτικότητα στις διεισδύσεις, η ικανότητα στα ριμπάουντ και η δημιουργία για τους συμπαίκτες του, ενώ η «αχίλλειος πτέρνα» του είναι το μακρινό σουτ, το οποίο δείχνει να μην εμπιστεύεται και τόσο.