Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε το ΚΕΠΚΑ.
Συγκεκριμένα, φέτος, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για 8-10 άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα θα στοιχίσει από 65,65 ευρώ έως 146,27 ευρώ, δηλαδή από 7,79% έως 12,85% φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι.
Από την έρευνα του ΚΕΠΚΑ (η τιμοληψία έγινε χθες, Μ. Δευτέρα) προκύπτει ακόμη ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής που δεν θα προχωρήσει σε έρευνα αγοράς προτού προμηθευτεί τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, θα κληθεί τελικά να πληρώσει υπερδιπλάσιο ποσό.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠΚΑ συστήνει στους καταναλωτές να μην κάνουν υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν και τους υπενθυμίζει ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα.