Το European Food Biomass & Bioeconomy Summit, που διοργανώνεται από το Agrotech Export Cluster (ATECluster), μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση έναρξης του B-Resilient innovation Lumpsum, ενός μηχανισμού οικονομικής υποστήριξης για τις ΜΜΕ στην αλυσίδα αξίας τροφίμων για να υποβάλλουν φακέλους για έργα καινοτομίας (Innovation 27.000 €), για σύνταξη σχεδίων επιχειρηματικής συνέχειας (Business Continuity 17.000 €) και για δράσεις διεθνοποίησης (Internationalization 7.500 €).
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια από τους εμπλεκόμενους φορείς, παρουσιάσεις πρωτοποριακών εργαλείων λήψης αποφάσεων και τέλος, για ΜΜΕ, startups και spinoffs, θα υπάρχει μια διαγωνιστική διαδικασία παρουσίασης πρωτοποριακών ιδεών/ λύσεων στη διαχείριση της βιομάζας σε επενδυτές. Θα παρέχεται χώρος για Β2Β συναντήσεις των εταιρειών τροφίμων με επενδυτές, παρόχους λύσεων, ερευνητές και παρόχους τεχνολογίας.
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το European Institute of Innovation & Technology-Food (EIT-Food West) και τα ευρωπαϊκά έργα B-Resilient, Model2Bio & Bioeconomy Ventures Projects, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 200 σύνεδροι εκπροσωπώντας ΜΜΕ, Επενδυτικά Κεφαλαία, Ερευνητικούς Φορείς και αντίστοιχα Cluster από Ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά αναφέρονται Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία.
Οι εγγραφές είναι ανοιχτές και οι εταιρίες τροφίμων μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους το συντομότερο δυνατό, επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση http://bit.ly/3KnO9tf.
Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στη σύνοδο κορυφής έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου 2023.