Προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.
Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των περικοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι πιο «δύσκολες» ώρες δεν είναι πλέον οι μεσημεριανές (καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών), αλλά οι βραδινές οπότε η χρήση του κλιματισμού είναι επίσης αυξημένη, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών. Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7000-7500 μεγαβάτ μεταξύ 8 και 10 το βράδυ.
Οι εφεδρείες του συστήματος πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 μεγαβάτ.
Πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαίδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές επιζητούν τη συνεργασία τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης που επίσης έχουν ταχθεί κατά της «μικρής ΔΕΗ».
Υπάρχουν ωστόσο και εισηγήσεις από συνδικαλιστές για μικρότερου εύρους κινητοποίηση «ώστε να μην δοθεί αφορμή για επιστράτευση από την έναρξη της απεργίας» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και κλιμάκωση στη συνέχεια.