Σε ειδικό κελί των Φυλακών Κέρκυρας και απομονωμένος πέρασε την πρώτη του νύχτα ως έγκλειστος ο 27χρονος Βούλγαρος που σκότωσε με ειδεχθή τρόπο την 4χρονη κόρη του Άννυ Μπορίσοβα. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι στο ίδιο κελί κρατείτο και ο Μανώλης Δουρής, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί για το βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου γιου του Νίκου το 1993 στην Ερμιόνη. Μία υπόθεση που επίσης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Αμετανόητος για την αποτρόπαια πράξη του εμφανίζεται ο Βούλγαρος παιδοκτόνος, ο οποίος από χθες το απόγευμα κρατείται στις Φυλακές της Κέρκυρας.
Ο 27χρονος για λόγους ασφαλείας παραμένει στον ειδικό χώρο κράτησης, στα πειθαρχεία και δεν έχει επαφή με τις ακτίνες της φυλακής.
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Υπαρχιφύλακας Μανώλης Κουλούρης δηλώνει ότι τον επισκέφτηκε δύο φορές, χθες και σήμερα, στο κελί της απομόνωσης και ανθρώπινα, όπως αναφέρει, μπήκε στην διαδικασία να τον ρωτήσει γιατί το έκανε.
Σημειώνει ο υπαρχιφύλακας για ό,τι απάντησε ο παιδοκτόνος για την πράξη του:«Αρνήθηκε για προφανείς λόγους, αν και έχει ομολογήσει. Μου είπε, πως δεν το έκανε ο ίδιος. Το έκανε μπροστά του ο φίλος του, κατά τον τρόπο που έχουμε ακούσει. Έτσι ισχυρίστηκε».
Ο κ. Κουλούρης αναφέρει ότι η εικόνα του 27χρονου είναι εκείνη ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Δεν κλαίει, δεν γελάει, μοιάζει ήρεμος. «Δεν θα έλεγα, από την εμπειρία που έχω, ότι ήταν ταραγμένος» είπε χαρακτηριστικά.
Στην Κέρκυρα, κρατούνται 216 αλλοδαποί, ανάμεσα τους Βούλγαροι και 75 Έλληνες. Σύμφωνα με τον υπαρχιφύλακα, πολλοί εκφράζονται υβριστικά εναντίον του, λόγω της φύσης του εγκλήματος, ωστόσο η λειτουργία της φυλακής εξελίσσεται ομαλά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει προαυλισμός του Βούλγαρου, όπως λέει ο κ. Κουλούρης και προσθέτει: «Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Πρέπει με τον Διευθυντή και τον αρχιφύλακα να βρούμε κάποιο χώρο, ώστε να βγαίνει, όταν η υπόλοιπη φυλακή κλείνει. Δηλαδή όταν οι υπόλοιποι κρατούμενοι μπαίνουν στα κελιά τους».
Στο κελί του Δουρή
Η τραγική ειρωνεία που σημαδεύει την υπόθεση της φρικιαστικής δολοφονίας της μικρής Άννυ αποτελεί το γεγονός ότι ο 27χρονος κρατείτο στο ίδιο κελί που είχε μεταφερθεί και ο Μανώλης Δουρής, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί για το βιασμό και τη δολοφονία του 6χρονου γιου του Νίκου το 1993 στην Ερμιόνη.
Μία υπόθεση που επίσης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1993 στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμιόνης, στην Αργολίδα, προσέρχεται ο ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής, προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του μικρού γιου του, του 6χρονου Νίκου, ο οποίος έφυγε από το σπίτι στις το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ.
Οι αστυνομικοί, τα μέλη της οικογένειας και αρκετοί γείτονες βγαίνουν στον δρόμο και αναζητούν τον μικρό για ώρες στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.
Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς το «μυστήριο» λύνεται και ο Δουρής μαζί με τον μεγαλύτερο γιο του βρίσκουν το παιδί του νεκρό και κακοποιημένο. Το πτώμα ήταν επιμελέστατα κρυμμένο σε έναν μαντρότοιχο, πίσω από το σπίτι της οικογένειας.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού ο δράστης του έφραξε τις αεροφόρους οδούς, δηλαδή του έκλεισε τη μύτη και το στόμα.
Ο πατέρας αρχικά θρηνούσε για τον χαμό του παιδιού του και ορκιζόταν να εκδικηθεί τον φονιά.
Ωστόσο, συνελήφθη και «έσπασε» ομολογώντας το έγκλημά του. Δύο χρόνια μετά την καταδίκη του, το 1996, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στις φυλακές Τρίπολης, όπου είχε μεταφερθεί.