Δεν υπάρχει παιδί στις μέρες μας που να μην έχει επαφή με τις οθόνες και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Το κατά πόσο αυτό είναι καλό ή κακό δεν έχει και πολύ νόημα να το κρίνουμε, καθώς, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι αναπόφευκτο. Το μέτρον άριστον είναι ένας ασφαλής κανόνας που ταιριάζει και σε αυτή την περίπτωση –αλλά όχι ο μοναδικός. Το να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, κατά την πλοήγησή τους στο άγνωστο διαδικτυακό σύμπαν, και να γνωρίζουμε πώς να τα καθοδηγήσουμε και να τα κρατήσουμε ασφαλή είναι σημαντικότερο.
Grooming, sexting, cyber-bullying, σελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, online games στα οποία καραδοκούν παιδόφιλοι, youtube videos με αμφιλεγόμενα μηνύματα, «προκλήσεις» τύπου «Μπλε Φάλαινα» που απειλούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, ηλεκτρονικός εθισμός… οι κίνδυνοι που καραδοκούν στο Διαδίκτυο είναι πολλοί και διαρκώς εμφανίζονται νέοι.
«Αχαρτογράφητα νερά ή μήπως όχι;», «Υπάρχουν και ποιοι είναι οι κίνδυνοι πίσω από το κάθε κλικ;», «Πώς μπορώ να θέσω όρια στο παιδί μου κατά την πλοήγηση του στο ίντερνετ και πώς θα ξέρω πού μπαίνει ανά πάσα στιγμή»; Αναμφισβήτητα τα παραπάνω ερωτήματα «βασανίζουν» πολλούς γονείς που τα παιδιά τους χάνονται και «απορροφούνται» στις οθόνες.
Απάντηση σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα δοθούν στο σεμινάριο «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να ξέρουν παιδιά και γονείς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στα Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:00.