Εντείνονται οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, η οποία ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα σχολεία της χώρας από σήμερα 17 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 του μήνα.
Η Ομοσπονδία των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) ζητάει να οριστεί η εβδομάδα από 17 έως 21 Οκτώβρη ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων της στις 20 και 21 Οκτωβρίου, με αίτημα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ακόμη έχει κατατεθεί πρότασή της για 3ήμερη απεργία στις 24, 25 και 26 Οκτώβρη.
Στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντίστοιχα οι δυο μεγάλες συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν προτείνει 5νθημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Οι δυο Ομοσπονδίες δίνουν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου στις 1 το μεσημέρι.
Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι πανεπιστημιακοί
Κινητοποιήσεις όμως αναμένονται και από τους διδάσκοντες στα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση των Συλλόγων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) τάσσεται κατά του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ και αναφέρει:
«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, έχει επανειλημμένως καταγγείλει τον νόμο 4009/2011, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της Ν.Δ., της ΔΗ.ΣΥ. και του ΛΑ.Ο.Σ., μετά από ένα έντονο παρασκήνιο πολιτικής συναλλαγής.
«Σήμερα, σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα απαιτεί την απόσυρσή του. Η αντίδραση εκδηλώνεται τόσο έντονη και καθολική, γιατί ο νόμος αυτός υποτάσσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις δυνάμεις της αγοράς, αλλοιώνει δραματικά, με καταστροφικές και πολύμορφες συνέπειες τον χαρακτήρα του πανεπιστημίου, καθώς και τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που αυτό οφείλει να επιτελεί. Ήδη έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, τα οποία οφείλονται στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου με στόχο τη μη εφαρμογή και την απόσυρσή του», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Για την αποτελεσματικότερη δράση των συλλόγων ΔΕΠ στην κατεύθυνση αυτή, μετά από πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, οι σύλλογοι ΔΕΠ των ΑΕΙ της χώρας πραγματοποίησαν κοινές συναντήσεις στην Αθήνα με στόχο τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων. Ήδη έχουν γίνει τρεις Πανελλαδικές Συναντήσεις των Συλλόγων ΔΕΠ Από την πρώτη Συνάντηση εκφράστηκε ομόφωνα η αποφασιστικότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και ολόκληρη την κοινωνία».