Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εφοριακοί, μετά και από τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ ΠΟΕ – ΔΟΥ) με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες των εφοριακών για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία σημειώνεται ότι στη συνάντηση κατατέθηκαν από την ΠΟΕ – ΔΟΥ και προφορικά τα αιτήματα του κλάδου, που τον οδήγησαν στην προκήρυξη της 48ωρης απεργίας. «Δυστυχώς αντί για απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματά μας, εισπράξαμε γενικότητες», τόνισαν οι εφοριακοί και δήλωσαν ότι συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα τους, με διάθεση διαλόγου με όποιον τον επιθυμεί και αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές και τις πιέσεις κάθε μορφής.
Από την πλευρά του το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι o κ. Βενιζέλος ζήτησε από την Ομοσπονδία να μην πραγματοποιήσει την απεργία, η οποία, όπως είπε, εάν πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς θα παρεμποδιστεί η δημοσιονομική βεβαίωση εσόδων, ζωτικής σημασίας για την Πολιτεία και τους πολίτες.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο την ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους των στελεχών του Υπουργείου.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία θέλει πάντα να διαχωρίζει την ήρα από το στάρι, τιμά την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων που ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά της, αλλά θέλει να εντοπίζονται, να εξατομικεύονται και να τιμωρούνται οι περιπτώσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων οι οποίοι παραβιάζουν το καθήκον τους και ταλαιπωρούν τους πολίτες και ζήτησε από την Ομοσπονδία να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή».
Παράλληλα, επανέλαβε την απόφασή του να διεξαχθούν έκτακτοι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων και του «πόθεν έσχες» του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί ένα καθαρό τοπίο που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν ακόμη ζητήματα που συνδέονται με μία σειρά από εργασιακά θέματα, όπως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, τα έξοδα κίνησης, οι ρυθμίσεις δανείων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήματα που αφορούν το ΤΕΑΔΥ αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της «Εθνικής Στρατηγικής για την Αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκησης».
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στην Ομοσπονδία ότι ο διάλογος πρέπει να θεωρηθεί θεσμικός, οργανωμένος, ανοικτός, καλόπιστος και περιμένει να εξειδικευτούν οι θέσεις και να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις, το ταχύτερο δυνατόν.
Διαβάστε επίσης: Βόμβα από τις αιφνίδιες παραιτήσεις οικονομικών εισαγγελέων