Ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των εορτών του Πάσχα. Συγχρόνως συστήνει στους επαγγελματίες μέτρα υγιεινής πρακτικής.
Οι επαγγελματίες θα πρέπει να προχωρούν σε συχνή απορρύπανση των δαπέδων, των τσιγκελιών και των τοιχωμάτων των ψυκτικών θαλάμων με ζεστό νερό και σαπούνι.
Επίσης τα μαχαίρια κοπής, το ξύλο κοπής και το ξύλο συμπίεσης στις μηχανές κιμά, καθώς και ο υπόλοιπος εξοπλισμός δεν πρέπει φέρουν φθορές ή οξειδώσεις που ενισχύουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης των κρεάτων με μικροοργανισμούς.
Οι ειδικοί συνιστούν τα ανοίγματα στις μεταλλικές σχάρες που καλύπτουν τα στόμια στα φρεάτια δαπέδου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 χιλιοστά, ώστε να παρεμποδίζεται η διέλευση τρωκτικών και εντόμων.