Μήνυμα στους σπουδαστές των ΤΕΙ απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα 18/2, ο Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο «Αθηνά» ένα «μεθοδευμένο βήμα για την υποβίβαση της Παιδείας».
«Το σχέδιο “Αθηνά” δεν ήταν ένα ακόμα λάθος, αλλά ένα ακόμα καλά μεθοδευμένο βήμα με στόχο την υποβίβαση της παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής του “Σοκ και Δέος”, που στοχεύει στον εξοντωτικό υποβιβασμό της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα μέσα και σε όλη την έκταση: Συνολικής, ατομικής, εργασιακής, βιολογικής, μορφωτικής» αρχίζει χαρακτηριστικά το μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Απευθύνει προτροπές στους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους: «Τη δική μου την άποψη, δηλαδή του Κ.Α.Π., τη γνωρίζετε. Έστω και σ’ αυτή την έσχατη ώρα υπάρχει σωτηρία, φτάνει εσείς οι σπουδαστές μαζί με τους γονιούς σας, μαζί με όλο τον λαό, να προσπαθήσετε να πάρετε την υπόθεση της Πατρίδας μας στα χέρια σας».
«Μας θέλουν ένα λαό γονατισμένο» εξηγεί ο διάσημος συνθέτης, «υπάκουο, αμόρφωτο και υποταγμένο, χωρίς αντιστάσεις, εθνική συνείδηση και πατριωτισμό, με δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι να σφετεριστούν τον εθνικό μας πλούτο και ο δεύτερος να μας μεταβάλουν σε φτηνούς και υπάκουους υπηρέτες» και συνεχίζει την πολεμική του κάνοντας αναφορές «σε συνθήκες ουσιαστικού αμερικανικού προτεκτοράτου» από το 1950 ως σήμερα «με τη συνεργασία των ντόπιων παραγόντων, δυνάμεων και μηχανισμών εξουσίας».
Για χώρα – αποικία μιλάει στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης: «Σήμερα οι ίδιες δυνάμεις, ανανεωμένες και εμπλουτισμένες με δήθεν προοδευτικά στοιχεία, συνεργάζονται δουλικά με τους ξένους, για να περάσει ο λαός και η χώρα μας από το στάδιο του προτεκτοράτου στην κατάσταση μιας σύγχρονης αποικίας» και στηλιτεύει τα «εκλογικά πυροτεχνήματα» και τα κόμματα της ιστορικής Αριστεράς.
Ακολούθως ο διάσημος συνθέτης του «Ζορμπά» αναφέρεται στη δράση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) από τον Δεκέμβριο του 2010, στις εκλογές και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις καταλήγοντας: «Εσείς θα αποφασίσετε αν μας έχουν ήδη οδηγήσει στο σημείο εκείνο, που θα μας κάνει να σκεφτούμε, να αφομοιώσουμε και να πούμε “Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ”».