Ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε την έκδοση Έλληνα στις γερμανικές αρχές που τον ζητούσαν να δικαστεί για φοροδιαφυγή, λόγω παράνομης διακίνησης τσιγάρων.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 2006/2010 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση του Σ.Κ. ο οποίος κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές για λαθρεμπορία τσιγάρων.
Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτημα των γερμανικών αρχών με το οποίο ζητούν να εκδοθεί ο Σ.Κ. στη Γερμανία (μέσω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης), προκειμένου να δικαστεί για φοροδιαφυγή λόγω της λαθρεμπορίας τσιγάρων.
Η υπόθεση αφορά την παράνομη διακίνηση τσιγάρων από συμμορία λαθρεμπορίας στην οποία φέρεται να συμμετέχει ο Σ.Κ και συγκεκριμένα για 34.600 κούτες που μεταφέρονταν στα τέλη του 2007 μέσω βαλκανικών χωρών, Αυστρίας, Γερμανίας με πιθανή κατάληξη το Βέλγιο και την Αγγλία.
Οι γερμανικές τελωνιακές αρχές σε έλεγχο του φορτηγού που οδηγούσε αλλοδαπός βρήκαν τις κούτες με τα τσιγάρα και ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα και κατά του Σ.Κ για παράβαση του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων της Γερμανίας (φοροδιαφυγή), γιατί δεν δηλώθηκαν τα τσιγάρα στις γερμανικές αρχές και δεν καταβλήθηκαν οι προβλεπόμενοι φόροι με συνέπεια το Γερμανικό Δημόσιο να υποστεί ζημιά 946.470 ευρώ.
Ο Άρειος Πάγος κρίνοντας αντίθετα με το Εφετείο, ότι δεν πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα γιατί έχει προηγηθεί σε βάρος του κατηγορουμένου Σ.Κ. δίωξη από τις ελληνικές αρχές για λαθρεμπορία.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ανεξάρτητα από το διαφορετικό νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της φοροδιαφυγής που αποδίδουν οι γερμανικές αρχές, που δεν συμπίπτει με την λαθρεμπορία που προσδίδουν στον εκζητούμενο οι ελληνικές αρχές, με σαφήνεια προκύπτει ότι υφίσταται ταυτότητα πραγματικών περιστατικών μεταξύ των πράξεων που καταλογίζουν οι δύο αρχές αφού πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και ακριβώς τα ίδια περιστατικά της παράνομης μεταφοράς.
Και κατά συνέπεια αφού προηγήθηκε η δίωξη των ελληνικών αρχών δεν μπορεί κατά τον νόμο 3251/2004 να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα, γιατί προκύπτει ταυτότητα των πράξεων για τις οποίες ζητείται έκδοση του Σ.Κ. στη Γερμανία.