Να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου αποφάσισαν 41 δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των συλλόγων. Από τη συνεδρίαση απείχαν οι υπόλοιποι 22 δικηγορικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και της Αθήνας.
Στην κινητοποίηση μετέχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι: Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Βέροιας, Βόλου, Γιαννιτσών, Γρεβενών, Γυθείου, Δράμας, Έδεσσας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Θηβών, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορίνθου, Κω, Λαμίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρών, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Φλώρινας, Χαλκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.
Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ.Λαμτζίδης εξουσιοδοτήθηκε να κάνει τα απαραίτητα διαβήματα προς την κυβέρνηση, ζητώντας παράταση της διαβούλευσης του σ/ν για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και αλλαγή πολλών ρυθμίσεων.
Η Ολομέλεια θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Φεβρουαρίου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.
Αυτό που έχει διαφανεί, πάντως, είναι πως έχουν δημιουργηθεί δύο μέτωπα μεταξύ των δικηγορικών συλλόγων, καθώς αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο τα μέτρα.
Όπως προκύπτει, στο άνοιγμα του επαγγέλματος αντιδρούν περισσότερο οι σύλλογοι της επαρχίας, καθώς φοβούνται ότι θα πληγούν από την επέλαση μεγάλων δικηγορικών γραφείων από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.