Αλλαγή της θέσης της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας πρόκειται να γίνει το φθινόπωρο, έτσι ώστε η νέα να συμπέσει με το σημείο όπου βρισκόταν η αρχαία.
Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή εξάλλου έχει να κάνει με την ανασκαφή, που ήδη άρχισε για την πλήρη αποκάλυψη του Γυμνασίου του ιερού, καθώς και την ανάδειξη του μικρού ναού της Δήμητρας Χαμύνης, που εντοπίσθηκε πριν από έναν χρόνο στο όριο του αρχαιολογικού χώρου προς την πλευρά του Κλαδέου.
Έτσι, η εικόνα της Ολυμπίας αλλάζει επί τα βελτίω πάντα, όπως είναι ο στόχος όλων των επεμβάσεων, δεδομένου ότι «παραμένει το brand name της χώρας μας καθώς, μπορεί χιλιάδες άνθρωποι να μην ξέρουν την Ελλάδα αλλά την Ολυμπία την ξέρουν», όπως δήλωσε χθες η γενική γραμματέας Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, επικεφαλής κλιμακίου που επισκέφθηκε την περιοχή.
Στην τελική ευθεία εξάλλου βρίσκεται η ολοκλήρωση του Μουσείου Πύργου για το οποίο έγινε, χθες Κυριακή επίσης, σύσκεψη στην πόλη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Τζαβάρα κατά την οποία συζητήθηκε και το έργο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, που είναι η μητρόπολη του Πύργου.
Όσον αφορά το μουσείο έχουν αρχίσει να παραδίδονται οι βιτρίνες που θα φιλοξενήσουν τα αντικείμενα ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και συντήρηση των ευρημάτων που θα εκτεθούν.
Παράλληλα αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου και ένα πρόβλημα εισροής υδάτων από την στέγη. Όσο για τα εγκαίνια, όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη: «Στόχος μας είναι, να έχουμε ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης ολοκληρωμένο μέσα στις επόμενες τέσσερις ή έξι εβδομάδες».