Τον Ακη Τσοχατζόπουλο κατονόμασε η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ως το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι το 2004, ο Νίκος Ζήγρας της είπε ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν του Ακη Τσοχατζόπουλου. Κάτι που όπως είπε δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα καθώς ασχολείτο μόνο με φορολογικά θέματα.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Από τότε αρχίζουν τα σφάλματα μου, τα χοντρά. Έψαχναν να βρουν έναν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναλαμβάνετε εσείς το τίμημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα σε ανύποπτο χρόνο. Τι σας απέτρεψε;
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το δέος που είχα γι’ αυτό τον άνθρωπο που ήταν παντοδύναμος. Εξάλλου, κι εγώ συνέχισα το παράνομο. Σύστησα έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη.
Η κατηγορουμένη μίλησε και για την πρώτη φορά που «τόλμησε» να κάνει νύξη στον κύριο Τσοχατζόπουλο. «’Ήταν τόσο αρνητικός, που πήγα να φύγω από τον 5ο όροφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφού όμως δεν το δέχεται σήμερα, θα το δεχόταν τότε;» είπε χαρακτηριστικά η Ε. Λαμπροπούλου.
Κατά την απολογία της, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως οι πρώτες υποψίες για την σχέση του Ακη Τσοχατζόπουλου με τα επίμαχα ακίνητα της δημιουργήθηκαν από κάποιες «πεταχτές κουβέντες» του Νίκου Ζήγρα, τον οποίο γνωρίζει (τόσο τον ίδιο όσο και τον πρώην υπουργό) από το 1978, καθώς κι εκείνη είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, υπήρχε και χρονική περίοδος που είχε πελάτες 11 υπουργούς και 50 – 60 δημοσιογράφους.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σε καμία περίπτωση πάντως ακόμα κι αν πήγαινε το μυαλό μου ότι πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, δεν μου περνούσε η ιδέα ότι τα λεφτά αυτά ήταν από παράνομη προέλευση.