Μετά τη διάκριση που έλαβε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως ένα από τα top business school, άλλος ένας φορέας αξιολόγησης των πανεπιστημίων κατατάσσει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε αξιοπρεπείς θέσεις. Πρόκειται για τη λίστα κατάταξης που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο της Ταϊβάν και που συμπεριλαμβάνει πολλά ελληνικά πανεπιστήμια.
Η εν λόγω λίστα στηρίζεται στο πλήθος των δημοσιεύσεων των τελευταίων ετών καθώς και στην ποιότητα των περιοδικών. Σύμφωνα λοιπόν με το πλήθος των δημοσιεύσεων το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την 199η θέση, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 315η θέση. Δεν είναι όμως τα μοναδικά πανεπιστήμια που αναφέρονται στην εν λόγω κατάταξη.
Πιο χαμηλά βρίσκει κανείς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που είναι στην 441η θέση στον κόσμο ενώ λίγο κάτω από τα 500 κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Κρήτης (510η), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (520) και Πανεπιστήμιο Πάτρας (529).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αξιολόγηση του National Taiwan University υπάρχουν και επιμέρους κατατάξεις τόσο σε θεματικό όσο και σε επιστημονικό πεδίο. Όσον αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια το Αριστοτέλειο στον τομέα της γεωπονίας καταλαμβάνει την 175η θέση ενώ το πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στην 146η θέση στον τομέα της κλινικής ιατρικής. Διακρίσεις είχαμε και στον τομέα της μηχανολογίας με το ΕΜΠ να είναι 194ο, το Αριστοτέλειο 226ο και το Πανεπιστήμιο Πάτρας 238ο.
Όσον αφορά τα θεματικά πεδία τα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν παρουσία σε έντεκα κατηγορίες οι οποίες και παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί. Από τα ελληνικά πανεπιστήμια το ΑΠΘ έχει πετύχει διάκριση σε 12 θεματικά πεδία, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε 5 τομείς, όσους και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ενώ σε 4 τομείς είχε παρουσία το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διακρίσεις έλαβαν και άλλο πανεπιστήμια όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.