Ένα από τα σύμβολα του Πειραιά, το Ρολόι, επιστρέφει θριαμβευτικά στην πόλη μετά από 45 χρόνια, καθώς ο δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου Πειραιά να επανακατασκευαστεί στην αρχική του θέση.
Η κίνηση αυτή συγκίνησε τους κατοίκους της πόλης και εντάσσεται στην προσπάθεια του δήμου να βρει και πάλι η πόλη τα χαμένα σύμβολά της. Έτσι, μετά το Δημοτικό Θέατρο, επόμενος στόχος είναι το ιστορικό Ρολόι, σχέδιο που ήδη εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ δημιουργήθηκε και ο λογαριασμός όπου θα συγκεντρώνονται τα χρήματα.
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ανέφερε ότι για το χτίσιμο του Ρολογιού απαιτούνται περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. «Ήδη ο Δήμος Πειραιά έδωσε 250.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα βρεθούν με ταχύτητα φωτός γιατί το Ρολόι ταυτίζεται με τα ήθη και τα έθιμά μας και το θέλουμε όλοι», σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.
Το Ρολόι θεμελιώθηκε τον Αύγουστο του 1869 προκειμένου να στεγαστεί εκεί Χρηματιστήριο. Στον πύργο του κτιρίου, ο τότε δήμαρχος τοποθέτησε το Ωρολόγιον της Πόλεως. Τον Ιούνιο του 1873 ανατίθεται στον καλλιτέχνη Πρινόπουλο η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, ενώ στο ισόγειο εγκαθίσταται το Ταχυδρομείο.
Τον Ιούνιο του 1874 ο επάνω όροφος του κτιρίου ενοικιάζεται στη Λέσχη, ενώ περίπου έξι μήνες αργότερα ο ίδιος χώρος φιλοξενεί ο Χρηματιστήριο που είχε όμως μικρό χρόνο ζωής. Μέχρι και την κατεδάφισή του από το διορισμένο δήμαρχο της δικτατορίας, Αριστείδη Σκυλίτση, το 1969, στο Ρολόι συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο.