– Η Δημοκρατική Συμμαχία θα αποσπάσει 6,5 %
– Τι θα πει κομματική πειθαρχία; Για μένα υπάρχουν οι αρχές που μας εφοδίασαν η οικογένειά μας
Σίγουρα η 6η του Μάη θα είναι μια διαφορετική εκλογική αναμέτρηση καθώς δεν θα πρωταγωνιστήσουν οι παρατάξεις αλλά τα πρόσωπα που τις συνθέτουν.
Νέα πρόσωπα, άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική αλλά έχουν την παιδεία και την διάθεση να το κάνουν. Ένας από αυτούς ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο οποίος κατεβαίνει στο πολιτικό στίβο εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Ο ίδιος μιλά στην dealnews.gr και τονίζει πως έχει μάθει να εργάζεται και δεν πρόκειται η πολιτική να γίνει επάγγελμα του, εφόσον έχει το δικό του.
Θέτετε τον εαυτό σας προς ψήφιση στην πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση μετά από τη μεταπολίτευση, γιατί;
«Η οργή που μας διακατέχει μας έχει κάνει δικαιολογημένα αυστηρούς κριτές. Όταν μου έγινε η πρόσκληση να συμμετέχω στην προσπάθεια να αλλάξουμε όλα αυτά που μας πονούν σκέφτηκα ότι αν αρνηθώ δεν θα έχω δικαίωμα να συνεχίζω να είμαι αυστηρός κριτής και δεν θα μπορώ να κοιτώ τους φοιτητές μου και την κόρη μου στα μάτια γιατί θα ήμουν τελικά ένας δειλός χωρίς πιστεύω και χωρίς όνειρα».
Γιατί επιλέξατε την Δημοκρατική Συμμαχία και την Ντόρα Μπακογιάννη;
«Αν διαβάσετε το πρόγραμμα που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία θα αντιληφθείτε ότι συμπεριλαμβάνει όλα αυτά που ο καθένας από μας ζητά από ένα πολιτικό κόμμα. Οι θέσεις μας αντικατοπτρίζουν πολύ απλά την λειτουργία ενός δικαίου κράτους με αναπτυξιακό προσανατολισμό, με κοινωνικό πρόσωπο και αξιοκρατία. Η Πρόεδρος μας έχει δείξει ότι δεν αλλάζουμε αλλά μένουμε σταθεροί στις απόψεις μας γιατί πιστεύουμε ότι είναι σωστές μια που τι καταθέσαμε μετά από συζητήσεις και πολιτικές διεργασίες. Η Δημοκρατική Συμμαχία μέλος του Ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ζήτησε και έλαβε τα εχέγγυα για να προτείνει την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος με τη διάθεση 30 περίπου δισεκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάδα 2020. Βέβαια σημαντικό ρόλο στο να πεισθούν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας έπαιξε σημαντικό ρόλο η ηγετική φυσιογνωμία της Προέδρου μας».
Γιατί θα λέγατε σε κάποιον που διαβάζει τη συνέντευξή σας να σας ψηφίσει, τι θα κερδίσει ο πολίτης της Β’ Αθήνας αν βρεθείτε στη βουλή των Ελλήνων;
«Την αλήθεια, την εμπιστοσύνη μα πάνω από όλα το δικαίωμα να συμμετέχει ο καθένας μια που διακατέχομαι από τις ίδιες απογοητεύσεις, μοιράζομαι την οργή και τις ανησυχίες του και έχω το ίδιο όνειρο μαζί του να αλλάξουμε τα δεδομένα για ένα καινούργιο αύριο».
Θα ψηφίζετε ως βουλευτής με κριτήριο την κομματική πειθαρχεία ή με γνώμονα τη ψυχή σας και το συμφέρον των συμπολιτών σας;
«Τι θα πεί κομματική πειθαρχία; Για μένα υπάρχουν οι αρχές που μας εφοδίασαν η οικογένειά μας, το σχολείο μας, η βαριά κληρονομιά των προγόνων μας και προσδιορίζει η αγωνία μας για το αύριο».
Ποια εκτιμάτε πως θα είναι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει η Δημοκρατική Συμμαχία;
«Πιστεύω ότι σήμερα ένα Πανελλήνιο ποσοστό της τάξης του 4,5-6,5% είναι ένας εφικτός στόχος μια που η λεβεντογέννα Κρήτη θα μας χαρίσει την πρώτη θέση από ότι προβάλλεται από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις».
Δραστηριοποιείστε στο χώρο της Υγείας. Αν σας έλεγαν να συνεργαστείτε αύριο στο αρμόδιο υπουργείο, ποιες θα ήταν οι άμεσες προτεραιότητες σας;
«Αναδιάρθρωση υπηρεσιών, εξοικονόμηση πόρων, πάταξη της διαφθοράς, πιστοποίηση υποδομών και υπηρεσιών, στοχευμένη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού, ορθολογική διαχείρηση κεφαλαίων και αξιολόγηση διευθυντών και προϊσταμένων αρχών. Γιατί με όλα αυτά θα είναι δυνατόν να προσφέρεται στον καθένα το αγαθό των υγειονομικών και προνοιακών παροχών με ποιοτικού δείκτες μιας κοινωνίας που σέβεται τους πολίτες της».
Σας τρομάζει η -δημοκοπική- απήχηση των ιδεολογικών ακροτήτων;
«Η δημοκρατία δεν φοβάται καμιά ιδεολογία, δεν φιμώνει καμιά σκέψη, δεν τρομάζει από κανένα παραλήρημα, ίσα- ίσα που η ελεύθερη έκφραση χτίζει τελικά τις συμπαγείς αποφάσεις. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα της Αρχαίας Αθήνας μας έδειξε ότι ακόμα και στρατιωτικά, εμπορικά ακόμα και επεκτατικά με τη δημιουργία αποικιών ήταν σχεδόν πάντα πιο μπροστά και πιο δυνατό και σεβαστό από το Απολυταρχικό της Αρχαίας Σπάρτης. Οι φωνές των συμπολιτών μας με ιδεολογικές ακρότητες θα πρέπει να ακούγονται για να μας θυμίζουν τα λάθη μας και την ανάγκη να τα διορθώσουμε».