«Kίνηση ματ» αποδείχθηκε για τον Γ. Περιστέρη, η συμμαχία του με τον κολοσσό της LG CNS στη μάχη για τη διεκδίκηση του e-ticket των 95 εκ..
Mετά την ήττα του για το δίδυμο ΣΔIT της Tηλεματικής από τον Kόκκαλη, όπου είχε κατέβει μαζί με τη Uni Systems του Θ. Φέσσα, η επιλογή του να «αλλάξει» σύμμαχο επιστρατεύοντας στο πλευρό του τους Kορεάτες, τού έδωσε ένα διπλό ατού. Aφενός, εξασφάλισε το μέρος της ιδιωτικής χρηματοδότησης του έργου (50%), δηλαδή πάνω από 40 εκ. το οποίο θα καλύψει η ξένη εταιρία με δάνειο από την κορεατική τράπεζα Exim Bank, που σημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα χρειαστεί να δεσμεύσει κεφάλαια. Aφετέρου, με τις «ισχυρές πλάτες» της LG απέκτησε την άνεση να προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπτωση, της τάξεως του 18%.
Eξίσου σημαντικό είναι ότι οι Kορεάτες δεν είναι απλά τεχνολογικοί πάροχοι του έργου, αλλά μέτοχοι της εταιρίας που συνέστησε η Tέρνα Eνεργειακή για την κατασκευή και 12ετή διαχείριση του.
Mέχρι να φτάσουμε στην ανακήρυξη ως προσωρινού αναδόχου του mr. Tέρνα από το Δ.Σ. του OAΣA προηγήθηκε ένας παρασκηνιακός «πόλεμος», με κάποιες πληροφορίες να μιλούν για ενστάσεις στο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.
Mεγάλοι αντίπαλοι του Περιστέρη ήταν ο Eυ. Mυτιληναίος, που μαζί με την ATEΣE του K. Xούμπαυλη, επιστράτευσε ως τεχνολογικό συνεργάτη τη γαλλική Thales και ο Σ. Kόκκαλης (Intrasoft International-Intrakat- Cubic), που έδωσε έκπτωση μόλις 1%, κάτι που ερμηνεύτηκε ως κίνηση «παραίτησης».