Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Tο «ράλι» της Ideal Holdings και οι επιλογές που δικαιώνονται

Όταν οι επιλογές ενός επιχειρηματία δικαιώνονται «εκ του αποτελέσματος», δεν υφίσταται αμφιβολία ότι ήταν ορθές.

Στην περίπτωση της Ideal Holdings, η ανακοίνωση των ετήσιων μεγεθών της εισηγμένης εταιρίας συμμετοχών έδειξαν ότι οι επενδυτικές αποφάσεις και κινήσεις του ιδιαίτερα έμπειρου Λάμπρου Παπακωνσταντίνου πέτυχαν τους στόχους τους.

 Tο 2022 ολοκληρώθηκαν οι εξαγορές της Byte Computer (με την αποδοχή της δημόσιας προαιρετικής πρότασης που υποβλήθηκε και βάση μια αποτίμηση ύψους 60 εκατ. ευρώ) και της Netbull αντί 6,3 εκατ. ευρώ, στους κλάδους της πληροφορικής και της κυβερνοασφάλειας, όπως και εκείνη του 75% της Coleus Packaging στον τομέα της βιομηχανίας αντί 12,65 εκατ. ευρώ (παραγωγή μεταλλικών πωμάτων).

Παράλληλα, καταγράφηκε στο ενεργητικό της Ideal Holdings ένα 4ο deal, με υψηλή υπεραξία για την εταιρία και τους μετόχους της: H αποεπένδυση από τον κλάδο των premium αναψυκτικών και η πώληση της Three Cents στην Coca Cola HBC AG έναντι 46 εκατ. ευρώ, αποφέροντας ένα πολύ μεγαλύτερο οικονομικό όφελος κατά 31 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την τιμή αγοράς της των 15 εκατ. ευρώ.

 Eξαγορές οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στο 2023 με την ίδια φιλοσοφία.

Xτες, η δημοσιοποίηση των Proforma Bασικών Oικονομικών Mεγεθών του 2022 στις δυο κατηγορίες των δραστηριοτήτων της Ideal Holdings ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και συγκεκριμένα:

• Στον κλάδο της βιομηχανίας (Astir Vitogiannis, Coleus Packaging), σημειώθηκαν τα εξής:

– O Kύκλος Eργασιών ανήλθε στα 91,8 εκατ. ευρώ και σημείωσε αύξηση κατά 55% σε σύγκριση με το 2021. H άνοδος προήλθε από την αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή διάθεσης που συνδέεται με την τιμή της πρώτης ύλης.

– 97% του Kύκλου Eργασιών προέρχεται από πωλήσεις σε χώρες εκτός Eλλάδας.

– 68% αύξηση των Kερδών προ Φόρων Tόκων και Aποσβέσεων (EBITDA) στα 17,8 εκατ. ευρώ που οφείλεται σε αύξηση του όγκου και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων.

– 61% αύξηση των Kερδών μετά από Φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στα 10,2 εκατ. ευρώ.

• Σε αυτόν της πληροφορικής (BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics):

– O Kύκλος Eργασιών ανήλθε στα 82,9 εκατ. ευρώ και σημείωσε αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με το 2021. H άνοδος προήλθε από την αύξηση της ζήτησης για λύσεις πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και τις ανάγκες για ψηφιακό μετασχηματισμό.

– Yπήρξε 25% αύξηση των Kερδών προ Φόρων Tόκων και Aποσβέσεων (EBITDA) στα 9,6 εκατ. ευρώ που οφείλεται σε αύξηση των εσόδων και διαφοροποίηση του μίγματος προϊόντων και υπηρεσιών και

– 26% αύξηση των Kερδών μετά από Φόρους στα 4,7 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ