ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ (Κρι-Κρι)
Παραμονή Χριστουγέννων η Κρι Κρι υπέστη σοβαρό πλήγμα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε την μονάδα παράγωγης του γιαουρτιού της στις Σέρρες. Ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας, Παναγιώτης Τσινάβος, «τρέχει» σε φουλ ρυθμούς τη δημιουργία του νέου εργοστασίου, με στόχο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι. Δηλαδή, το επόμενο 3μηνο, το πολύ 4αμηνο.
Το restart στην παραγωγή της Κρι Κρι στο προϊόν που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» των πωλήσεων της σε Ελλάδα και εξωτερικό, πλησιάζει. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ, για τη νέα μονάδα, που θα επιτρέψει στην Κρι Κρι να επιστρέψει 100% στον ανταγωνισμό.
Στην Γ.Σ. της 20/5 αναμένεται η έγκριση σύναψης ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους έως 6.008.121,08 ευρώ και ο κ.Τσινάβος αποκαλύπτει στην «DEAL» με ποιον τρόπο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του project: Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ανακατασκευή του εργοστασίου στις Σέρρες; «Η κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ. είναι σε εξέλιξη. Ήδη ένα μεγάλο μέρος είναι έτοιμο και σύντομα θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα».
Τι μέρος του επενδυτικού κεφαλαίου έχει καλυφθεί;
«Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%)».
Πότε θα βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή;
«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014». Πώς βγαίνει σήμερα η παραγωγή;
«Από την πρώτη στιγμή, στόχος της εταιρίας ήταν και είναι η άμεση ολοκληρωμένη κάλυψη των προϊοντικών αναγκών των καταναλωτών. Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών της, η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών για την παραγωγή σχεδόν του συνόλου των κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων της σε ελληνικές παραγωγικές μονάδες τρίτων. Η παραγωγή στις συνεργαζόμενες εταιρίες καλύπτει όλες τις αυστηρότατες ποιοτικές προδιαγραφές που έχει θέσει η ΚΡΙ ΚΡΙ (ISO, HACCP, ΕΛΟΤ) για την ασφάλεια των προϊόντων και εποπτεύεται και από επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας. Η αυθεντική γεύση με 100% ελληνικό γάλα, αποτελεί την αναφαίρετη ποιοτική αξία των προϊόντων της. Ανάλογη προσαρμογή σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα παραγωγής θα ισχύσει και με τις διεθνείς συνεργασίες. Η εταιρία συνεργάζεται για την παραπάνω παραγωγική διαδικασία αποκλειστικά με τους δικούς της προμηθευτές».
Η επένδυσή σας στο Β. Ιράκ πότε θα είναι έτοιμη;
«Η εμπορική συνεργασία στο Β.Ιράκ, με τοπικό συνεργάτη, συνεχίζεται με επιτυχία στο γιαούρτι και στο παγωτό. Το πλάνο για δημιουργία τοπικής παραγωγής γαλακτοκομικών στο Ερμπίλ έχει παγώσει μιας και προτεραιότητα πλέον για μας είναι η επαναλειτουργία της νέας μονάδας γαλακτοκομικών στις Σέρρες μετά το ατυχές γεγονός της πυρκαγιάς».
Ποια είναι τα επόμενα επενδυτικά σας σχέδια;
«Αρχικός μας στόχος είναι να επαναλειτουργήσει 100% το εργοστάσιό μας στις Σέρρες. Στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ διαθέτει ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ). Θα συνεχίσουμε δυναμικά να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας σε όλο τον κόσμο, ποιοτικά ελληνικά προϊόντα».