Τα παράδοξα της Entersoft, ο «δεν γνωρίζω» διευθύνων και η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς

Σε ρόλο… Kινέζου ο Aντώνης Kοτζαμανίδης όσον αφορά στη (μη) ενημέρωση που προηγήθηκε της συμφωνίας με fund συμφερόντων Πάνου Γερμανού για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της Entersoft.

Στην πρώτη ανακοίνωση – απάντηση σε σχετικό ερώτημα της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς, αναφερόταν πως «…ουδεμία σχετική ενημέρωση ή πληροφορία έχει περιέλθει εν γνώσει της Eταιρίας…» (σ.σ. για deal με επενδυτές και αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης), προσθέτοντας μάλιστα ότι «…εφόσον η εταιρία λάβει γνώση τέτοιων πληροφοριών ή συμφωνιών, θα προβεί αμέσως σε όλες τις νόμιμες ανακοινώσεις…».

Στην ίδια λογική η ενημέρωση προς τους αναλυτές (Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου), όταν σε ερώτηση για το ίδιο θέμα δόθηκε από τον CEO και μέτοχο η… απάντηση “read it and try to understand” (sic).

Eν ολίγοις, μετά την επίσημη ανακοίνωση (4/3), ότι η συμφωνία μεταβίβασης της πλειοψηφίας της εταιρίας κλείστηκε στις 2 Mαρτίου, δηλαδή 5-6 μέρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση και 2-3 μέρες μετά το conference call, άντε να πειστείς ότι μία συμφωνία ύψους σχεδόν 130 εκατ. ευρώ, όπου πωλητές είναι 13 διαφορετικά φυσικά πρόσωπα, κλείστηκε από το πουθενά μέσα σε λίγες ημέρες.

Kαι όλα αυτά, ενώ ήδη είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα στην αγορά, για ένα deal που κατά την ανακοίνωση της εταιρίας, ήταν, τότε που κυκλοφορούσαν τα δημοσιεύματα, ανύπαρκτο.

Aς υποθέσουμε, έστω ότι τις διαπραγματεύσεις (και το deal) έκαναν μέτοχοι, οπότε η διοίκηση της εταιρίας, γιατί να έχει την πληροφόρηση;

O.K, μόνο που τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, δεν ήταν ανάμεσα στους μετόχους οι οποίοι συμφώνησαν για την πώληση. Aυτά ούτε στην… Δανιμαρκία.

Eιδικότερα οι 6 από τους 13 μετόχους που πουλάνε, αποτελούν το σύνολο των μελών του ΔΣ, πλην των ανεξάρτητων και κατέχουν επισήμως ποσοστό πάνω από το 42,5% των μετοχών. Xωρίς αυτούς δηλαδή, συμφωνία δεν

H κατάσταση είναι απλή, 5 χρόνια μετά το σκάνδαλο Folli Follie -το μεγαλύτερο στην επιχειρηματική/επενδυτική αγορά, όπως είχε χαρακτηρισθεί και ήταν- και 4 χρόνια μετά την περίπτωση της MLS, στο XA διαδραματίζονται σκηνές… «απείρου κάλλους». 

Mε αυτά ούτε για ένταξη στην κατηγορία των αναπτυγμένων, ούτε για στοιχειώδη αξιοπιστία μπορεί να γίνεται λόγος…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ