Θέτοντας ως κρίσιμο ορόσημο την επόμενη πενταετία όπου η χώρα καλείται να αλλάξει επίπεδο και ως προϋπόθεση την αληθινή ανάπτυξη για όλους, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, αναφέρθηκε στη δυνατότητα του τεχνικού κλάδου να δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης και υγιούς απασχόλησης. Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό «τα επόμενα 4-5 χρόνια είναι κρίσιμα για να αλλάξει επίπεδο η χώρα και το επίπεδο ζωής των πολιτών στο τέλος της δεκαετίας».
Υπό αυτό το πρίσμα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να τρέξουμε εμπροσθοβαρώς τώρα, να σπείρουμε και να ποτίσουμε τώρα, για να θερίσουμε σε λίγα χρόνια». Κατά τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέσα «από μια αληθινή ανάπτυξη που θα προέλθει και από ιδιωτικά και από δημόσια έργα, σε κάθε κλάδο και τομέα. Με σαφές πράσινο πρόσημο και περιβαλλοντικούς στόχους». Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, όμως, «δεν αρκεί» όπως τόνισε ο Γιώργος Στασινός, «μόνο η προσπάθεια της Κυβέρνησης. Απαιτείται η συμβολή και της αντιπολίτευσης αλλά και όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Απαιτείται η έντονη προσπάθεια όχι μόνο του κεντρικού κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών». Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συμβάλλουν, ακόμα, όλοι οι επιστήμονες «με κυρίαρχους τους μηχανικούς αλλά και όλης της αλυσίδας των επαγγελμάτων και των εργαζομένων» πρόσθεσε.
Εστιάζοντας στον τεχνικό τομέα, ο Γιώργος Στασινός τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης προσωπικού, μια προσπάθεια που θα πρέπει να αφορά την κυβέρνηση, τον κλάδο και τις εταιρείες. Ζήτησε από όλους να δουλέψουν με σωστό προγραμματισμό καθώς όπως επισήμανε «ο τεχνικός κλάδος μπορεί για πολλές από τις ειδικότητες της οικοδομής και των έργων να δημιουργήσει συνθήκες συνεχούς, υγιούς, μακροπρόθεσμης απασχόλησης, – όχι μόνο εποχικής ή περιστασιακής απασχόλησης, όπως οι άλλοι ανταγωνιστικοί κλάδοι». Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε να δοθεί βάση «σε κατάρτιση και επιμόρφωση ώστε αφενός να προσελκύσουμε προσωπικό με αμοιβή κατά την εκπαίδευσή του αλλά και να δημιουργήσουμε όρους παραμονής στον κλάδο μακροπρόθεσμα. Μέσα από πιστοποίηση δεξιοτήτων και γνώσεις σε νέα καινοτόμα πράσινα υλικά και τεχνικές διεργασίες εφαρμογής». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει κάνει αρκετή δουλειά υποδομής πάνω σε αυτό», ενώ στις προτάσεις που έχει κάνει περιλαμβάνονται «συγκεκριμένες δράσεις και ολοκληρωμένη στρατηγική για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με στόχους άμεσης απόδοσης και με έμφαση στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερες και ακόμη πιο άμεσες ανάγκες, όπως η Δυτική Μακεδονία».