Διψασμένη Ελλάδα: Έργα ύδρευσης και άρδευσης δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Με στόχο την αντιμετώπιση της ολοένα εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής και την εξασφάλιση επαρκούς υδάτινου πόρου για τη χώρα, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ύδρευσης και άρδευσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διεκδικώντας τα έργα

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Metlen, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, η Άβαξ και η Intrakat, έχουν ήδη μπει στη μάχη για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων. Σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες, όπως η Μεσόγειος, οι όμιλοι αυτοί αναμένεται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν τις νέες υποδομές για τα επόμενα χρόνια.

Καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας

Τα έργα, που χρηματοδοτούνται μέσω ΣΔΙΤ, καλύπτουν μια ευρεία γεωγραφική περιοχή και αποσκοπούν στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο στην Ξάνθη, όπου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να μεταφέρει νερό από τον ποταμό Νέστο προς την ανατολική πεδιάδα, καλύπτοντας τις αρδευτικές ανάγκες 56.000 στρεμμάτων.

Επενδύσεις για το μέλλον

Το πρόγραμμα “Ύδωρ 2.0” δεν περιορίζεται μόνο σε μεγάλα έργα. Πρόσθετα 61 έργα, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, με πιο τοπικό χαρακτήρα, εντάσσονται επίσης στο σχέδιο.

Οι επενδύσεις αυτές αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, εξασφαλίζοντας σταθερή και βιώσιμη παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ