Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Ελληνικού Τυριού για το 2024 στον διεθνή διαγωνισμό World Cheese Awards, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Βιζέου της Πορτογαλίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4.786 τυριά από 47 χώρες, τα οποία αξιολογήθηκαν από 240 ειδικούς γευσιγνώστες.
Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στον τομέα των τυροκομικών προϊόντων, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από παραγωγούς διεθνούς φήμης. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Πιτταρά, έχοντας ήδη αναγνωριστεί από το περιοδικό «Γαστρονόμος», απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου ελληνικού τυριού στο φετινό διαγωνισμό.
Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και αυστηρές προδιαγραφές, ενώ το προϊόν φέρει την πιστοποίηση ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), η οποία διασφαλίζει ότι παράγεται στην περιοχή της Νάξου σύμφωνα με παραδοσιακές διαδικασίες. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την ποιότητα του προϊόντος και ενισχύει τη θέση του στην ελληνική και διεθνή αγορά.