Η εταιρία Infotrust απέκτησε ποσοστό 22,3% της Vidavo, μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ψηφιακής υγείας και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Η Infotrust, συμφερόντων του επιχειρηματία Θάνου Κουλουτμπάνη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα δίκτυα ασφαλιστικών συμβούλων στην Ελλάδα.
Στόχος αυτής της μετοχικής κίνησης είναι η αξιοποίηση τεχνολογικών λύσεων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας.
Το ποσοστό που αποκτήθηκε ανήκε προηγουμένως στη Thermi AE. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο εταιρίες επιδιώκουν να αναπτύξουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την πρόληψη, θα μειώσουν το κόστος νοσηλείας και θα αυξήσουν την αποδοτικότητα των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.
Η Vidavo και η πλατφόρμα Vida24
Η Vidavo, η οποία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ιδρύθηκε το 2002 από τον Παντελή Αγγελίδη. Από το 2005 έχει αναπτύξει την πλατφόρμα τηλεϊατρικής Vida24, η οποία βασίζεται σε υπολογιστικό νέφος και παρέχει υπηρεσίες τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ασθενείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η νέα μετοχική σύνθεση δίνει στη Vidavo τη δυνατότητα να διευρύνει τη δραστηριότητά της σε νέες αγορές. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, σχεδιάζεται η ανάπτυξη καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας Vida24. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν τηλεσυμβουλευτική για ασφαλισμένους, απομακρυσμένη αξιολόγηση κλινικών δεδομένων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και παρακολούθηση ατόμων με χρόνια νοσήματα.
Οι προοπτικές της συνεργασίας
Ο κ. Κουλουτμπάνης, πρόεδρος της Infotrust, επισήμανε ότι η ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών υπηρεσιών επιταχύνεται, επιτρέποντας στους ασφαλισμένους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας με μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερο κόστος. Τόνισε, επίσης, ότι η εισαγωγή αυτών των νέων λύσεων αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στη διαχείριση του ασφαλιστικού κόστους.
Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει τη στροφή του ασφαλιστικού κλάδου προς τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων ασφάλισης.
Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ