Γεύση, ποιότητα και επιχειρηματικές συναντήσεις στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η έκθεση συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, αναδεικνύοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The B2B Fine Food Exhibition πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 3 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, με τιμώμενη περιφέρεια τη Δυτική Ελλάδα.

Η έκθεση συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, αναδεικνύοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν 1.250 B2B συναντήσεις μεταξύ εκθετών και αγοραστών, ενισχύοντας τις εμπορικές συνεργασίες. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα Athens Fine Food Awards 2025, με διακεκριμένους κριτές να αξιολογούν κορυφαία προϊόντα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε και ο 3ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, με διεθνείς συμμετοχές. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Η 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The B2B Fine Food Exhibition αποτελεί το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς και έλαβε χώρα από την 1η έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2025, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, με τιμώμενη περιφέρεια, την Δυτική Ελλάδα.
Η έκθεση, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά των τροφίμων και ποτών, φιλοξένησε περισσότερους από 13.000 καταξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς βιομηχανίας και λάτρεις της γαστρονομίας φέρνοντας στο προσκήνιο προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κατά τη διάρκεια της, πραγματοποιήθηκαν 1.250 Β2Β συναντήσεις μεταξύ των εκθετών και των Ελλήνων και ξένων αγοραστών που παρευρέθηκαν, διευρύνοντας και οι 2 πλευρές το δίκτυό τους.
Στο πλαίσιο της 11ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ μεταξύ άλλων δράσεων, πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία γεύσης και ποιότητας Athens Fine Food Awards (AFFA) 2025! Η Κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους Έλληνες chef με βραβεία Michelin, εξειδικευμένους sommelier, F&B Managers και δημιουργούς οπτικής επικοινωνίας, αξιολόγησε εκλεκτά προϊόντα σε πλήθος από κατηγορίες τροφίμων.

Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων AFFA 2024

BEST OF AFFA PLATINUM: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΟΓΛΟΥ Ε.Ε., προϊόν: CADILAC JANE – AMERICAN PALE ALE
BEST OF CATEGORY DRY: W-HORECA ΙΚΕ ORGANIC, προϊόν: VEGETABLE BROTH
BEST OF CATEGORY FROZEN: ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ, προϊόν: ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΠ
BEST OF CATEGORY OLIVE OIL: Alpha Pi EVOO, προϊόν: Alpha Pi Premium EVOO olive oil
BEST OF CATEGORY DRINKS AND SPIRITS: AMMOUSA Tropical Stout
BEST OF CATEGORY NEWCOMER: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΟΓΛΟΥ Ε.Ε., προϊόν: CADILAC JANE – AMERICAN PALE ALE
BEST OF CATEGORY ORGANIC FOOD: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, προϊόν: ORGANIC HIGH PHENOLIC EVOO
BEST OF INNOVATION: ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ προϊόν: PLANT BASED ΝΤΟΥΡΜΑΕΣ ΚΑΣΟΥ
BEST OF PACKAGING: PELEANO προϊόν: PELEANO LIME

Αξίζει να σημειωθεί, πως μεγάλη ήταν η συμμετοχή επαγγελματιών από 11 χώρες της υφηλίου, στον «3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής (Mediterranean Chef Competition)» που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με την RM International.

Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από το αναβαθμισμένο επίπεδο των συμμετεχόντων, οι οποίοι ανέδειξαν την τέχνη της γαστρονομίας. Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η Νορβηγία και η Κύπρος στις κατηγορίες Mediterranean Team of the year και Mediterranean School of the Year αντίστοιχα.
Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ συνεχίζει να προωθεί την ελληνική γαστρονομία διεθνώς, με την αναγνώριση που έχει κερδίσει ως μία από τις κορυφαίες B2B εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, προσφέροντας μια εμπειρία απαράμιλλης ποιότητας.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ