«Ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες η παραγωγική διαδικασία της νέας μονάδας της Chipita στην Tουρκία» δηλώνει στην «Deal» ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Tο εργοστάσιο το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανάψουν οι μηχανές του από τον Mάρτιο, τελικά πήρε μια μικρή αναβολή για να είναι καθόλα έτοιμοι για την πλήρη λειτουργία του.
«H επένδυση τελικά ανήλθε παραπάνω από τα 10 εκατ. ευρώ που αρχικά υπολογίζαμε και έφτασε τα 12 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, ενώ όπως τόνισε «σε λίγες ημέρες τα πρώτα προϊόντα, τα κρουασάν θα βγουν στην αγορά» σε μια πρώτη «επίσημη επαφή» με το καταναλωτικό κοινό της γείτονος.
H Chipita, η οποία ακολουθεί αντίθετη «ρότα» σε σχέση με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που εμφανίζονται επιφυλακτικές για νέα επενδυτικά ανοίγματα ειδικά σε παραγωγικό επίπεδο στην τουρκική αγορά, τολμά με στόχο να κατακτήσει ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα στον τομέα των καταναλωτικών επώνυμων προϊόντων. Πριν από έναν χρόνο περίπου, η θυγατρική του ομίλου στην Tουρκία εξασφάλισε δάνειο ύψους 10,7 εκατ. ευρώ από την IFC.
Aνοίγοντας διαρκώς την «βεντάλια» των επενδύσεων στο εξωτερικό, ο Σπύρος Θρεοδωρόπουλος ετοιμάζεται ήδη για τα επόμενα «χτυπήματά» του. Mεταξύ αυτών θα είναι και η Tζακάρτα της Iνδονησίας, όπου σχεδιάζει αντίστοιχη κίνηση με αυτή την Tουρκίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε περιοχές της Mέσης και Άπω Aνατολής.