Η αναζήτηση νέων κεφαλαίων από την Profile του Χαράλαμπου Στασινόπουλου την οδήγησε στην… πόρτα αγγλικής εταιρίας.
Η εισηγμένη, η οποία δραστηριοποιείται σε τραπεζικές και χρηματιστηριακές εφαρμογές, υπέγραψε τη σύμβαση με τους Βρετανούς, μία κίνηση που της επιτρέπει να «αντλήσει» χρηματοδότηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (peer to peer) ώστε να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω επέκτασή της.
Πρόκειται για μία νέα τάση στην Αγγλία που αφορά την εξεύρεση κεφαλαίων εκτός τραπεζικών καναλιών. Την ίδια ώρα όμως, η Profile έχει να αντιμετωπίσει το «αγκάθι» της κεφαλαιοποίησής της, καθώς στο ελληνικό χρηματιστήριο τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια- πλην εξαιρέσεων- δεν στρέφονται σε επιχειρήσεις που διαθέτουν αποτιμήσεις κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ.
Η Profile ανήκει σε ακόμα μικρότερη κατηγορία παρότι τα ρευστά διαθέσιμα της (5 εκατ. ευρώ) υπερβαίνουν σταθερά τα δάνεια της (3 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με έρευνα του ανεξάρτητου οίκου Goldenhill, το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο μέσος όρος της κεφαλαιοποίησης της Profile διαμορφωνόταν σε 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα διαμορφωνόταν σε 7,45 εκατ. ευρώ.
Με βάση την έρευνα, οι ομοειδείς εταιρίες στο εξωτερικό διαθέτουν αποτιμήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 25,2–52,5 εκατ. Πέρσι, ο πρόεδρος και CEO, Χαράλαμπος Στασινόπουλος, επιχείρησε να «ανεβάσει τον πήχη», με δυο σημαντικές κινήσεις.
Η πρώτη αφορά τα νέα προϊόντα της πλατφόρμας Profile Mobility που αναμένεται να αποφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε «βάθος» χρόνου και η δεύτερη την διεθνοποίηση του ομίλου, αφού, μετά την ίδρυση γραφείων σε Λονδίνο- Ντουμπάι συνέβη κάτι ανάλογο και στην Σιγκαπούρη.