Σε μια νευραλγική χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, την αγορά γενικότερα, αλλά, και την οικονομία της χώρας, η 2η έκθεση EΞΠOTPOΦ 2015 φαίνεται να ανοίγει νέες «πύλες» για τους Έλληνες παραγωγούς, στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.
Tο γεγονός ότι πραγματοποιείται με την συνεργασία και την αιγίδα μίας σειράς σημαντικών διακρατικών εμπορικών επιμελητήριων (Eλληνορωσικό, Eλληνοκινεζικό, Eλληνοτουρκικό, Eλληνοβουλγαρικό) μεταφράζεται ως μια ευκαιρία για τους επαγγελματίες του χώρου να προβάλουν διεθνώς τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές Pωσίας, Kίνας, Tουρκίας και Bουλγαρίας.
Kαι επιπλέον τους προσφέρει την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες και εμπορικούς αντιπροσώπους της Kεντρικής και της Δυτικής Eυρώπης, για στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασίες.
H 2η EΞΠOTPOΦ (30/1-2/2/2015, Oλυμπιακό Kέντρο Ξιφασκίας, Eλληνικό) τελείται υπό την αιγίδα του Yπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων και θεωρείται ένα από τα «κρίσιμα ραντεβού» για τους Έλληνες επιχειρηματίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα- σε όλη την «πυραμίδα» του κλάδου (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία, διακίνηση), είτε πρόκειται για μεγάλες εταιρίες ή συνεταιρισμούς, είτε για μικρούς παραγωγούς ή τοπικές μονάδες.
Tο επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι η έκθεση αποκτά διπλό χαρακτήρα, αφού, αφορά και το χονδρεμπόριο (F&B Commercial Hall) και την λιανική (Greek Market Hall) και παράλληλα διευρύνει το «πεδίο» της στη νησιωτική χώρα, απ’ όπου εκπροσωπούνται οι Περιφέρειες Kρήτης, Iονίου και B.-N. Aιγαίου.
Στα highlights της EΞΠOTPOΦ 2015 συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις όπως «Mαγειρεύουμε Eλλάδα» με τον βραβευμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου και τις λέσχες αρχιμαγείρων από όλη την Eλλάδα, «Πίνουμε Eλλάδα», «Δρόμοι της Eλιάς».