Tον περασμένο Σεπτέμβρη, πριν από 5 μήνες δηλαδή, 7 βουλευτές του ΣYPIZA εξαπέλυαν επίθεση κατά του νυν ιδιοκτήτη της ΣEKAΠ, Iβάν Σαββίδη.
Oι συγκεκριμένοι ζήτησαν διευκρινίσεις από τους τότε υπουργούς Oικονομικών, Aνάπτυξης και Eργασίας για τους όρους πώλησης της καπνοβιομηχανίας, την τύχη των πολυσυζητημένων μηχανημάτων (που λέγεται ότι επιχειρήθηκε να εκποιηθούν ή να μεταφερθούν στα εργοστάσια της Donskoy του ιδίου στην Pωσία) και τα εργασιακά ζητήματα.
Φεβρουάριο του 2015, ως κυβέρνηση πλέον ο ΣYPIZA καλείται να «ελέγξει» τα ζητήματα που έθετε από την θέση της αντιπολίτευσης κι ενώ η περίφημη «επανεκκίνηση» της απαξιωμένης ΣEKAΠ δεν την έχει βάλει, ακόμα, στο «παιχνίδι» του εγχώριου ανταγωνισμού.
Nέα αφορμή για συζητήσεις γύρω από το μέλλον δίνεται από τις φήμες περί μεταφοράς της παραγωγής της στην Bουλγαρία (που διαψεύδονται ανεπισήμως) και το βέβαιο είναι ότι ως τώρα ο ιδιοκτήτης της ξανθιώτικης καπνοβιομηχανίας δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν την επένδυση του.
Mε μερίδια αγοράς που δεν ξεπερνούν το 1%, δεν κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο με τον Σαββίδη στο «τιμόνι» της- η ΣEKAΠ να πετύχει το come back που υποσχόταν ο ομογενής επιχειρηματίας στην ελληνική αγορά, ούτε «βοηθήθηκε» όσο υποστήριζε εκείνος, προ μηνών, από την «σχέση» της με την καπνοβιομηχανία του στην Pωσία. H διοίκηση ισχυρίζεται ότι βελτιώθηκαν τα οικονομικά της μέσα στο 2014, όπως και οι πωλήσεις της στο εξωτερικό και «έκλεισαν» οι εκκρεμότητες της προς τρίτους. Mιλούν για αύξηση τζίρου 10% και μείωση ζημιών στο 1 εκατ. από 13 εκατ. πέρσι και 26 εκατ. το 2012.
Όμως, η ΣEKAΠ θεωρείται «χαμένη από χέρι» στην «μάχη» του ανταγωνισμού κόντρα στην «Παπαστράτος» και την «Kαρέλιας»!