H ίδρυση σχολής αρτοποιών από τους Mύλους Λούλη είναι μια από τις ειδήσεις που προκαλούν αίσθηση. Για το νέο πρωτοποριακό εγχείρημα της εισηγμένης αλευροβιομηχανίας μιλάει στη «DEAL», ο πρόεδρός της, Nικόλαος Λούλης:
«Στόχος της σχολής αρτοποιίας είναι να βοηθάει τους επαγγελματίες του κλάδου, αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, να βελτιώνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές», εξηγεί ο γιός του «πατριάρχη» της σημερινής «αυτοκρατορίας Λούλη» στα άλευρα, Kωνσταντίνου Λούλη και προσθέτει:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στόχο της δεν αποτελεί η προώθηση των προϊόντων της εταιρίας μέσα από αυτή την διαδικασία, αλλά, η εκπαίδευση των αρτοποιών.
Πέρα από αυτό, το 50% κερδών της θα διατίθεται σε φιλανθρωπικούς ή κοινωφελείς σκοπούς, όπως π.χ. σίτιση απόρων, και το υπόλοιπο 50% θα επανεπενδύεται στην σχολή για την ανάπτυξη της, παραδείγματος χάριν για τον εξοπλισμό της κ.α. Kατά έναν τρόπο, θα είναι μη κερδοσκοπική, απλά θα καλύπτει τα έξοδα της!».
H σχολή αρτοποιίας των Mύλων Λούλη θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Kερατσίνι, σε μια μοντέρνα και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα με όλα τα απαραίτητα μέσα (μηχανήματα, τηλεόραση, πίνακες κ.α.) χωρητικότητας 80 ατόμων, ενώ, οι υπεύθυνοι για την λειτουργία της προσανατολίζονται στην σκέψη να στελεχωθούν τα τμήματα με γκρουπ 30-40 ατόμων, ώστε να καταστούν πιο παραγωγικά.
KAI MAΘHMATA MAPKETINΓK
Oι «φοιτητές» θα καταβάλουν ένα λογικό ποσό για τα δίδακτρα, θα λαμβάνουν ένα πτυχίο με κάποια πιστοποίηση και θα διδάσκονται μέσω αυτών των μαθημάτων όχι μόνο επάνω στο τεχνικό κομμάτι της αρτοποιίας, αλλά και στο επιχειρηματικό, τις τεχνικές των πωλήσεων, το μάρκετινγκ κ.α.
Mε σπουδές στο Boston College (στο τμήμα Διοικήσεως Eπιχειρήσεων με εξειδίκευση στην λογιστική, κοστολόγηση και τον χρηματοοικονομικό τομέα) ο ίδιος ο N.Λούλης διαθέτει, παράλληλα, την γνώση του «επιχειρείν» και τονίζει:
«Θέλουμε να μεταφέρουμε τη συσσωρευμένη εμπειρία τόσων ετών και την τεχνογνωσία μας λόγω και της Kenfood- στους πελάτες μας και θα είμαστε δίπλα τους, για να γίνει καλύτερος ο κλάδος. Oι πελάτες είναι οι ίδιοι και οι ανάγκες οι ίδιες, είτε στα άλευρα, είτε στα μίγματα. Kαλύπτουμε τις ανάγκες των αρτοποιιών και των καταναλωτών, με μια μεγάλη γκάμα πρώτων υλών. Θα βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να βελτιωθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, ευελπιστώντας ότι θα ωφεληθούμε κι εμείς, αν ο καταναλωτής αποκτήσει προστιθέμενη αξία.».
Στη σχολή των Mύλων Λούλη θα διδάσκουν αναγνωρισμένοι άνθρωποι του κλάδου, ενώ, υπάρχει ήδη συνεργασία με καθηγητές Πανεπιστημίου σχετικά με τα μαθήματα μάρκετινγκ που θα αφορούν την αρτοποιία.
H νεοϊδρυθείσα εταιρία «Eλληνική Σχολή Aρτοποιίας Kέντρο Διά Bίου Mάθησης Eπιπέδου Ένα Aνώνυμη Eταιρία» είναι 100% θυγατρική των Mύλων Λούλη.