Την ίδια αισιοδοξία επαναλαμβάνει, πάνω από έναν χρόνο, η ΕΛΥΦ του Γιάννη Ακκά για την έκβαση των «μαραθώνιων» συζητήσεων της με τις πιστώτριες τράπεζες, σχετικά με την αναχρηματοδότηση της εισηγμένης και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, προκειμένου να «επιβιώσει».
Η ΕΛΥΦ παραμένει, ωστόσο, «εγκλωβισμένη» σε έναν συνολικό δανεισμό που προσεγγίζει τα 90 εκατ. όταν το κόστος αυτού ανέρχεται στο 1,37 εκατ. για το τρίμηνο και ταυτόχρονα η εταιρία εμφανίζει ζημιές που υπερβαίνουν τα 4 εκατ. ευρώ.
Στις τάξεις της ΕΛΥΦ επικρατεί και πάλι η αίσθηση ότι θα δει «φως στο τούνελ», σε μια εποχή που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διατηρούν κλειστές τις κάνουλες» ή τις ανοίγουν με …μέτρο – και πάλι με δυσκολία, λόγω της γενικότερης οικονομικής αστάθειας στην χώρα. Όσο εκκρεμεί η συμφωνία με τους δανειστές το σκηνικό της «αναμονής» δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα. Αλλά, γεγονός αποτελεί ότι μια εταιρία όπως η ΕΛΥΦ, που πέρασε «δια πύρος και σιδήρου» τα τελευταία χρόνια, περιμένει μια «πολύτιμη ανάσα» για το μέλλον της από τις τράπεζες στο θέμα των δανείων της…
Μεγάλο πλήγμα υπέστη η ΕΛΥΦ το 2013 από την πλημμύρα στο εργοστάσιο υφάσματος της Πέλλας, με συνέπεια την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, με στόχο τον περιορισμό των εξόδων της μονάδας και την επαναλειτουργία της υπό ομαλές συνθήκες.Παράλληλα, η διοίκηση δεν σταματά τις προσπάθειες για την άρση της επιτήρησης των μετοχών της εταιρίας και την επίτευξη δεσμευτικής συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση της.
Στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων του τριμήνου (2015) η ΕΛΥΦ επιβεβαιώνει ότι από το 2013 βρίσκεται σε συνέχεις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύναψη συγκεκριμένης ενυπόγραφης συμφωνίας…