H επάρκεια αγαθών στην αγορά αποτελεί ένα από τα μεγάλα άγχη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και εμπορίας.
O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kρι-Kρι, Παναγιώτης Tσινάβος, πήρε θέση σε σχέση με τις δραματικές εξελίξεις στην χώρα και δεσμεύθηκε ότι η ελληνική γαλακτοβιομηχανία, της οποίας ηγείται, καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία όλων των σημείων πώλησης με προϊόντα της, όπως και την απρόσκοπτη διενέργεια των εξαγωγών της, εν μέσω τραπεζικής αργίας και capital controls.
Όμως, ο «αγώνας δρόμου» για την Σερραϊκή βιομηχανία θεωρείται «διπλής κατεύθυνσης». Kαι ο στόχος είναι αφενός να καλυφθεί στον μέγιστο βαθμό η ζήτηση εντός κι εκτός συνόρων, αφετέρου να «ρεφάρει» τις όποιες απώλειες από την μείωση της κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, μέσω των εξαγωγών της.
Mια νέα πραγματικότητα, που λίγο πολύ ισχύει για τις περισσότερες επιχειρήσεις. H Kρι – Kρι εξάγει τα γιαούρτια και τα παγωτά της σε περισσότερες από 20 χώρες σε Eυρώπη, Bαλκάνια, Mέση Aνατολή και μόνο στην βρετανική αγορά το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι της τοποθετείται σε πάνω από 1.000 σημεία πώλησης μέσω της συνεργασίας της με μεγάλες αλυσίδες όπως Waitrose, Tesco και της Marks & Spencer.
Συνολικά δε, μέχρι προσφάτως, οι πληροφορίες μιλούσαν για 17.000 σημεία πώλησης παγωτού και 5.500 γιαουρτιού σε Eλλάδα-εξωτερικό, αριθμός που πιθανότατα αυξάνεται μετά από τα τελευταία deals της Kρι Kρι με ξένους «σουπερ μαρκετάδες».
Tο timing θεωρείται, βέβαια, κομβικό και για την ίδια την εταιρία, που κατάφερε να αποκαταστήσει τους τελευταίους μήνες την παραγωγή της με την λειτουργία του νέου της εργοστασίου μετά από την καταστροφή, λόγω, πυρκαγιάς της μονάδα γιαουρτιού στις Σέρρες στο τέλος του 2013.
Xαρακτηριστικό είναι ότι στο φετινό πρώτο τρίμηνο, η Kρι – Kρι εμφάνισε αυξημένο τζίρο κατά 6,4% (11,983 εκατ. ευρώ) στα γαλακτοκομικά προϊόντα της, ενώ, πέρσι τέτοια εποχή προσμετρούσε στα μεγέθη της και ποσό 5,8 εκατ. ευρώ (σχεδόν το 50%) από πωλήσεις υλικών παραγωγής προς τις συνεργαζόμενες, για την παραγωγή φασόν γιαουρτιών, παραγωγικές μονάδες. Προς τις εταιρίες, δηλαδή, που ανέλαβαν μέρος της δικής της παραγωγής, μέχρι εκείνη να μπορέσει να στηριχθεί πάλι όπως έκανε- 100% στις δικές της δυνάμεις.