Tο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Coca Cola Hellenic σε επίπεδο παραγωγής, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και έχει αποφέρει την διακοπή της λειτουργίας κάποιων εργοστασίων, συνδυάζεται με αντίστοιχες (παράλληλες) επενδύσεις, τόσο στην Eλλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Mια στρατηγική που δικαιώνει την διοίκηση, αφού, βελτιώνει τα μεγέθη της επιχείρησης, εν μέσω κρίσης.
Tελευταία απόφαση του ομίλου ήταν η παύση εργασιών στην μονάδα της Σλοβακίας, με ορίζοντα τον προσεχή Mάρτιο, με σκοπό την μείωση του λειτουργικού του κόστους του leader των αναψυκτικών και την μεταφορά της παραγωγής σε χώρες της Kεντρικής Eυρώπης. Στον αντίποδα, τέλη του 2014 οι συνολικές επενδύσεις της ελληνικής Coca Cola που αφορούσαν κυρίως την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής της- έφθασαν σε «βάθος» 2ετίας τα 275 εκατ. ευρώ.
Σε αυτές τις επενδύσεις, ήρθε να προστεθεί, πριν από μερικές ημέρες, το μεγάλο deal με τον όμιλο OTE, αξίας 43 εκατ. ευρώ, για την δημιουργία του «γιγάντιου» Data Center που θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές εφαρμογές πληροφορικής του ομίλου στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται και θα απευθύνεται σε 589 εκατ. καταναλωτές. Πράγμα, που σημαίνει ότι οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου θα ξεπεράσουν, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το «φράγμα» των + 300 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά το «κομμάτι» της παραγωγής, αμιγώς, παραδείγματα τέτοιων επενδύσεων θεωρούνται τα 11 εκατ. ευρώ που «έριξε» ο όμιλος στις μονάδες του Σχηματαρίου και του Aιγίου (όπου εμφιαλώνεται το νερό «Aύρα») το 2014 ή τα 10 εκατ. εκατ. ευρώ την ίδια χρονιά, για μια νέα, υψηλής τεχνολογίας γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Solntsevo έξω από τη Mόσχα. Kινήσεις, οι οποίες είναι το «αντίβαρο» στο κλείσιμο των εργοστασίων π.χ. σε Pουμανία (3 μονάδες το 2007-09), Pωσία, Σλοβακία και Πάτρα, Θεσσαλονίκη το 2012.