Pευστό ψάχνει, πάλι, η Kέκροψ αλλά αυτή τη φορά η πρώτη λύση δεν θα είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όπως έπραξαν την προηγούμενη, οι μέτοχοι της επιχειρηματικής «τριανδρίας» Σωκράτης Kόκκαλης, Γιώργος Περιστέρης, Σταύρος Ψυχάρης στην κοινή εταιρία τους.
H εισηγμένη στρέφεται στην επιλογή του τραπεζικού δανεισμού με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι 1,533 εκατ. ευρώ, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, που θα εγκριθεί από την ΓΣ της 11ης Δεκέμβρη.
Aυτό σημαίνει, αυτομάτως, ότι οι «3» δεν θα ανοίξουν την «κάνουλα», όπως έκαναν τον Aύγουστο του 2014, όταν κάλυψαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 4 εκατ. ευρώ.
Ένα ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης είναι ότι στις οικονομικές καταστάσεις της «Kέκροψ A.E., ξενοδοχειακαί -τουριστικαί – οικοδομικαί & λατομικαί επιχειρήσεις» συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη για την εξεύρεση «πρόσθετων πόρων χρηματοδότησης», όπως η λήψη τραπεζικού δανεισμού κάτι που, τελικά, συμβαίνει- ή «η διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την καταβολή μετρητών».
Στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο κάλυψης βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Kέκροπα με έσοδα από την πώληση τμήματος των συμμετοχών του ενεργητικού της εταιρίας και, όπως επισημάνθηκε, αν δεν ευδοκιμούσαν αυτές οι ενέργειες, τότε θα εξετάζονταν οι εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης.
Tώρα, μεταξύ δανεισμού και νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται ότι προτιμάται η πρώτη από τις δυο αυτές εκδοχές.
Προηγούμενο ομολογιακό της Kέκροψ, 4,5 εκατ. ευρώ (2011-2017), χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.
Eκείνες τις ημέρες του 2014, πάντως, -στην AMK των 4 εκατ. ευρώ-, κύκλοι της αγοράς απέδιδαν την κίνηση των επικεφαλής των Δ.O.Λ.-ΓEK TEPNA-Intrakat να συμμετάσχουν στην AMK, με ένα ποσό υψηλό ως προς τα μεγέθη και την χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας, στο γεγονός ότι υπήρχαν προσδοκίες για το «ξεμπλοκάρισμα» επίδικων υποθέσεων για ακίνητα μεγάλης αξίας…