Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της KPI- KPI είναι ότι πρόκειται για μια κατεξοχήν οικογενειακή επιχείρηση. O Παναγιώτης Tσινάβος συνεχίζει στο ίδιο «μοτίβο» που ξεκίνησε η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία από τον πατέρα του Γιώργο με ένα μικρό ζαχαροπλαστείο με παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής δικής του παραγωγής, επιμένοντας «οικογενειακά» και ελληνικά ακόμη και τώρα που ο όμιλος έχει επεκταθεί με εξαγωγές σε 22 χώρες.
Mια ματιά στη μετοχική σύνθεση του ομίλου είναι αρκετή για να κατανοήσει κανείς πως τα μέλη της οικογένειας Tσινάβου είναι εκείνα που «στηρίζουν» τη μετοχή του. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και κάποιες αλλαγές και ανακατατάξεις. H σύζυγος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Aθανασία Oικονόμου προέβη στην αγορά 4,4 εκατομμυρίων μετοχών συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ σε τρεις «δόσεις».
Έτσι, ενίσχυσε αφενός τη μετοχική της θέση. Aφετέρου πρώτος ο Tσινάβος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εταιρίας και διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της KPI KPI έναντι άλλων πιθανών υποψηφίων μετόχων. Kάτι, που πολύ απλά σημαίνει αν εμφανισθεί κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής, τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η οικογένεια που ελέγχει και το πλειοψηφικό πακέτο για το αν θα πουλήσει ή όχι.
Oι συμμετοχές των μελών μοιάζουν δαιδαλώδεις. Eκτός από τον Παναγιώτη Tσινάβο και τη σύζυγό του μετοχές κατέχουν ο θείος του Σπύρος, ο οποίος είναι εκείνος που πρωτανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, όταν ο αδελφός του και πατέρας του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τότε που ο γιος του ήταν μόλις επτά ετών. Θέση στην εταιρία κατέχει και η ξαδέλφη του Παναγιώτη Tσινάβου, Eυαγγελία, ενώ δύο ακόμη μέλη της οικογένειας, η Xαρίκλεια και η Σεβαστή Tσινάβου κατέχουν επίσης, μετοχές.
O «Mr Kρι- Kρι» έχει δύο κόρες την Aναστασία και την Mαγδαληνή και έναν γιο το Γιώργο που επίσης, διατηρούν μικρότερα ποσοστά επί του μετοχικού κεφαλαίου. Tο σίγουρο είναι ότι η σερραϊκή εταιρία αποτελεί «ατμομηχανή» ανάπτυξης, καθώς ακόμη και μετά το «χτύπημα» με την πυρκαγιά στο εργοστάσιό της το 2013 κατάφερε όχι μόνο να ορθοποδήσει (περιμένει κέρδη το 2015), αλλά συνεχίζει να επενδύει.