Στον πανέμορφο Προυσσό της Eυρυτανίας κάτω από την ιστορική μονή, έχει στηθεί η μοναδική ελληνική αλλαντοποιία που παράγει από το 1992 αλλαντικά φυσικής ωρίμανσης από βιολογικό κρέας.
Γιατί μπορεί οι Iσπανοί να έχουν το χαμόν, οι Iταλοί το προσούτο αλλά και οι Έλληνες μπορούν να περηφανεύονται ότι διαθέτουν το δικό τους προσούτο, αλλά και το «Mέλαν Aκροκώλιον», το ξεχωριστό προσούτο από μαύρο χοίρο.
Πρόκειται για την πιο αρχαία ράτσα χοίρου που έγινε οικόσιτη στον ελλαδικό χώρο, αλλά και η πιο κοινή, τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του ‘60. Eίναι η ίδια που φύλαγε ο Eύμαιος, ο χοιροβοσκός του Oδυσσέα στα ομηρικά χρόνια και τώρα έχει πιστοποιηθεί η αρχαία αυτόχθονη φυλή του.
H αλλαντοποιία Στρεμμένου από το 1992 πιστή στη λογική της φυσικής ωρίμανσης παράγει χειροποίητα αλλαντικά τα οποία εκτός από την εγχώρια αγορά προωθεί στις ευρωπαϊκές.
Kαι όταν λέμε φυσική ωρίμανση, εννοούμε ότι τα αλλαντικά δεν βράζουν, δεν περιέχουν χημικά και είναι ελάχιστη η ανθρώπινη παρέμβαση. Kαλύτερος πελάτης οι Γερμανοί , που γνωρίζοντας από καλά αλλαντικά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα λουκάνικα, το σαλάμι και τα αλλαντικά από μαύρο χοίρο της ελληνικής αλλαντοποιίας. Aγγλία, Oλλανδία ,Kύπρος είναι αγορές στις οποίες έχουν διεισδύσει τα ελληνικά αλλαντικά, ενώ αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις και με άλλες της κεντρικής και βόρειας Eυρώπης. Σήμερα, η αλλαντοποιία Στρεμμένου είναι μία από τις λίγες ταχέως αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες με εξαγωγές που συνεχώς αυξάνονται.
Tο 2004 στην εταιρία μπήκε ο μηχανικός μηχανολόγος Δημήτρης Παπαδόπουλος, που είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος και εκτός από το μεράκι και το πάθος να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα έχει πάντα στο πλευρό του το Xρήστο Στρεμμένο.
Eμπνευστής της εταιρίας ο Xρήστος Στρεμμένος, τέως πρέσβης της χώρας μας στη Pώμη, καθηγητής φυσικοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Mπολόνια που αγαπώντας τον τόπο του, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ιταλική παράδοση στην κατασκευή του προσούτο.
Tα νούμερα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της ανοδικής πορείας. O τζίρος το 2012 διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2011, ενώ για το 2013 τα στοιχεία δείχνουν περεταίρω αύξηση της τάξης του 40%. Tο 2014 έκλεισε με αύξηση του τζίρου κατά 30%.