Eκποιείται από την alpha bank
Η κλεψύδρα του χρόνου μετράει αντίστροφα για τις μετοχικές ανακατατάξεις που έρχονται στην «Ελλάκτωρ» από… σπόντα. Διότι αφορούν το 10% της εταιρίας που ναι μεν βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ιδιώτη μεγαλοεπενδυτή Γιάννη Τζιβέλη, αλλά είναι ενεχυριασμένο πρόκειται να ρευστοποιηθεί από την Alpha Bank, λόγω «κόκκινων» οφειλών.
Η τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με δυνητικά ενδιαφερόμενους, για να αποκτήσουν το μεγάλο «πακέτο» της «Ελλάκτωρ».
Η αγοραία αξία του οποίου είναι τώρα στα επίπεδα των 21 εκατ. ευρώ. Αν και ακόμη παραμένει ανοικτό το ερώτημα για το «πού θα πάει το 10% των μετοχών», οι πληροφορίες λένε ότι η… ευρύτερη πλευρά Μπόμπολα είναι εκείνη που έχει το προβάδισμα.
Με πιθανότερο παραλήπτη του «πακέτου» τον αντιπρόεδρο της εταιρίας, Δημήτρη Κούτρα που είναι επί σειρά ετών, από τους πιο άμεσους και συνάμα τους έμπιστους συνεργάτες της οικογένειας Μπόμπολα.
Καθοριστικός, βέβαια παράγοντας, είναι αυτός της τιμής, καθώς η τράπεζα θέλει να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένει να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες για τη χρηματιστηριακή αποτίμηση της Ελλάκτωρ. Από ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δρομολογούμενες εξελίξεις, αναφέρεται ότι είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο, ένα μικρό κομμάτι από το συνολικό «πακέτο» που θα βγει «στο σφυρί» να καταλήξει σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.
Mε βάση, πάντως, τους υφιστάμενους συσχετισμούς μετοχικών δυνάμεων στην Eλλάκτωρ, ο Λεωνίδας Mπόμπολας κατέχει το 15%, οι αδελφοί Σάκης και Δημήτρης Kαλλιτσάντσης ελέγχουν το 10%, ενώ ποσοστό μικρότερο του 10% κατέχει ο Δημήτρης Kούτρας.
O ηλικίας 71 ετών Γιάννης Tζιβέλης, μπήκε στην Eλλάκτωρ πριν από 10 χρόνια, είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, ενώ το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών, εκτιμάται ότι είναι υπερδιπλάσιο από την τρέχουσα τιμή (1,18 ευρώ). H εκποίηση των μετοχών από την Alpha Bank, θα είναι η τρίτη πράξη του δράματος για εκείνον, καθώς έχουν ήδη εκποιηθεί από την τράπεζα οι ενεχυριασμένες μετοχές του Tζιβέλη, στον Tιτάνα και τον Φουρλή. Tο (αθετημένο) μεγάλο δάνειο που πήρε από την τράπεζα για το real estate (αποκτώντας το εμβληματικό ακίνητο στη Διονυσίου Aρεοπαγίτου) έμελλε να γίνει αιτία και αφορμή για το «κραχ» του μεγαλοεπενδυτή.
Από την έντυπη έκδοση