Μετά την κατάθεση της μελέτης των Alvarez& Marsal (A&M) και PricewaterhouseCoopers (PwC), για την αποεπένδυση των τραπεζών, οι Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική καλούνται να αποφασίσουν πώς και πότε θα πωληθεί το 79,6% της Σελόντα και το 75% της Νηρεύς. Το ενδιαφέρον ωστόσο για την αγορά τους είναι έντονο και προέρχεται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Όπως αναφέρει το euro2day.gr, πριν από μερικές ημέρες κατατέθηκε στις τράπεζες το σύνολο σχεδόν του master plan για τις Νηρεύς και Σελόντα.
Της μελέτης, δηλαδή, την οποία εκπόνησαν οι Alvarez& Marsal (A&M) και PricewaterhouseCoopers (PwC), για να εισηγηθούν τις βέλτιστες λύσεις αποεπένδυσης των τραπεζών. Εντός 2 μηνών, Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική καλούνται να αποφασίσουν πώς και πότε θα πωληθεί το 79,6% της Σελόντα και το 75% της Νηρεύς, που ελέγχουν οι ίδιες, μετά τη μερική κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων, το 2015.
Τουλάχιστον έξι private equity funds και ένας μεγάλος ανταγωνιστής των Νηρεύς και Σελόντα έχουν μέχρι τώρα εκδηλώσει στις τράπεζες ενδιαφέρον για την απόκτηση του ενός ή και των δύο ομίλων ιχθυοκαλλιεργειών.
Η AMERRA Capital Management, μετά την απόκτηση της Ανδρομέδα, θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον κλάδο, ενώ διαθέτει το πλεονέκτημα έτοιμου management team (σ.σ. της Ανδρομέδα), που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και της παραγωγής στην Ελλάδα. Η H.I.G Capital, μετά την εξαγορά της Μ. Ι Μαΐλλης από τις τράπεζες, ενδιαφέρεται να επενδύσει και στις ιχθυοκαλλιέργειες.
Άλλος ένας παλιός γνώριμος της αγοράς, η Rhone Capital (σ.σ. S&B, Χρυσός Οδηγός), έχει επίσης εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον για τις Νηρεύς και Σελόντα, ενώ τις δύο περιπτώσεις κοιτάει σοβαρά και η Oaktree, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια ως τώρα στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Αρχικό ενδιαφέρον υπάρχει και από τις Fortress και Lone Star. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο τουρκικός όμιλος Kilic, στελέχη του οποίου ήδη έχουν προβεί σε σειρά επαφών.