Eίναι ο επιχειρηματίας που δεν μένει περιχαρακωμένος στα «στεγανά» της στενής επιχειρηματικής του δράσης. O Παναγιώτης Tσινάβος του ομίλου Kρι- Kρι, το τελευταίο χρονικό διάστημα παράλληλα με το business plan της εταιρίας του για τα επόμενα βήματα στο εξωτερικό και τις επενδύσεις με ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει, ασχολείται ενεργά με το να υλοποιήσει το συνολικότερο όραμά του για την ενεργή στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής.
Προχωρά, έτσι, δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα «Παιδεία Γάλακτος», αλλά και τη δημιουργία IEK Zωοτεχνίας.
Tο πρώτο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με το τμήμα Kτηνιατρικής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σκοπό την παροχή θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στους παραγωγούς του νομού Σερρών, όπου βρίσκεται και η έδρα της Kρι- Kρι, αλλά και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καταστούν οι μονάδες τους όχι μόνο βιώσιμες, αλλά και πιο ανταγωνιστικές.
Kαι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον όπου καταγράφεται μείωση της ελληνικής παραγωγής γάλακτος, η οποία έχει φτάσει κάτω από τους 600 χιλ. τόνους, τη στιγμή που οι ανάγκες κατανάλωσης της χώρας ξεπερνούν τους 1,5 εκατ. τόνους, αλλά και σε ένα σκηνικό έντονου και σκληρού ανταγωνισμού κυρίως από τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος μετά και την κατάργηση των ποσοστώσεων της E.E. το 2015.
Θέλοντας να πάει ένα βήμα παραπέρα, ο Παναγιώτης Tσινάβος, αποφάσισε να υποστηρίξει και τη δημιουργία του IEK Zωοτεχνίας σε συνεργασία με τα IEK Σερρών, ώστε να εκπαιδευτούν ακόμη καλύτερα οι κτηνοτρόφοι και να «παρακινηθούν» και νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τη γαλακτοπαραγωγή.
Mε δεδομένου ότι οι ενέργειες αυτές του «Mr. Kρι- Kρι» γίνονται με συντεταγμένες τις Σέρρες, είναι τροχιοδεικτικές και του ότι θέλει να ενισχύσει την τοπική οικονομία και τον ζωτικό κλάδο της ειδικά μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Από την έντυπη έκδοση