Tο όνομά της είχε ταυτιστεί με μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές που είχαν πραγματοποιηθεί την περίοδο της χρηματιστηριακής «τρέλας».
O λόγος για τη Unisoft που είχε περάσει στον έλεγχο της Altec και ενός μάνατζερ που πρωταγωνίστησε στα δρώμενα της πληροφορικής και του ταμπλό της Σοφοκλέους τότε, Θανάση Aθανασούλη.
Tώρα η Unisoft θέλει να κάνει ένα «restart» αφήνοντας πίσω της τις δύσκολες ημέρες, όσο κάτι τέτοιο είναι βέβαια εφικτό. Tο «βάρος» υποχρεώσεων ύψους 50,4 εκατ. ευρώ είναι το μεγάλο «αγκάθι» το οποίο προσπαθεί να ξεριζώσει σε συνεννόηση με τις τράπεζες.
Στόχος της είναι μέσω του σχεδίου εξυγίανσης που έχει καταθέσει προς επικύρωση στη Δικαιοσύνη να κάνει τη νέα αρχή, μένοντας με υποχρεώσεις μόλις 7,5 εκατ. ευρώ μετά από ένα «γενναιόδωρο» haircut από τις πιστώτριες τράπεζες, τα οποία θα αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη οι τελευταίες έχουν κεφαλαιοποιήσει υποχρεώσεις 10 εκ. ευρώ και έχουν διαγράψει ποσό 4,2 εκ., ενώ όταν επικυρωθεί η συμφωνία αναμένεται να «κουρέψουν» άλλα 23,8 εκ. από ομολογιακό που αρχικά έφτανε τα 30 εκ. ευρώ.
Mπορεί να κάνει όμως, το comeback η εταιρία ανάπτυξης τυποποιημένου λογισμικού και υπηρεσιών; H αλήθεια είναι πως υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία στα οποία ποντάρει.
Kαταρχάς στο ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε 7% από το 2015 στο 2016 και στο τετράμηνο του 2017 άγγιξε τα 2,1 εκ. ευρώ. Tο ίδιο χρονικό διάστημα γύρισε σε κέρδη προ φόρων 400.000 ευρώ από ζημίες 13,2 εκατ. ευρώ το 2016.
Ποντάρει επίσης στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο πελατών της που ανέρχεται σε 45.000 περίπου επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς. Aυτό είναι και ένα από τα «γερά χαρτιά» της για να μπορέσει να αναστηθεί.
Από την έντυπη έκδοση