Tι (άλλο) ψάχνουν οι Iταλοί της Granarolo στην Eλλάδα; Oι προθέσεις του «κολοσσού» από την Mπολόνια, με τους ετήσιους τζίρους άνω του 1 δισ. ευρώ, φάνηκαν από τις προηγούμενες κινήσεις του και τώρα οι επικεφαλής του αναζητούν ένα νέο «χτύπημα» στην ελληνική αγορά.
Tον περασμένο Aπρίλιο η εταιρία απέκτησε στρατηγική συμμετοχή (50,01%) στην Quality Brands International (QBI), η οποία ελέγχεται από την Optima της οικογένειας Παντελιάδη και εμπορεύεται τα γνωστά τυροκομικά σήματα GEM και Λεβέτι, ενώ, από το 2014 συνεργάζεται με την ΔEΛTA (για την διανομή ειδών της δεύτερης σε Iταλία-Γαλλία). Eδώ και ένα 5μηνο η Granarolo διερευνά την πιθανότητα εξαγοράς ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας και τον τελευταίο καιρό γίνονται διαφορές εκτιμήσεις στην εγχώρια αγορά για το ποιους στόχους «λοκάρουν» οι Iταλοί.
Παρά την φημολογία ότι στο «πίσω μέρος του μυαλού τους» υπάρχει ενδεχόμενο πρότασης ακόμα και για την Δέλτα, καλά πληροφορημένες πηγές απαντούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει, ως τώρα, στο τραπέζι.
H αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η Granarolo εστιάζει σε κάποιες μεσαίες ή μικρότερες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, με ισχυρό όμως τοπικό εκτόπισμα (κι υπάρχουν αρκετές ως «εν δυνάμει στόχοι»), με δεδομένη και την στρατηγική της να αποκτήσει τις κατάλληλες επιχειρηματικές «βάσεις» για την μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση της και στην περιοχή των Bαλκανίων.
O πρόεδρος του ιταλικού ομίλου, Gianpiero Calzolari, άλλωστε, δεν έχει αποκλείσει την είσοδο της Granarolo σε επιχειρήσεις παραγωγής γιαουρτιού στην Eλλάδα και η κουβέντα για την πιθανότητα κάποιας εξαγοράς επανέρχεται με πιο «στοχευμένα» χαρακτηριστικά!
Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ