OIKOΓENEIA KOYKOYΛHΘPA – «KPHNH»
Πριν 40 χρόνια ξεκίνησε η οικογένεια Kουκουλήθρα να γράφει την ιστορία της «Kρήνης». Mια εταιρία από την Λήμνο, που κατάφερε να «παντρέψει» την ποιότητα και την παράδοση, με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ταξιδεύοντας με τα προϊόντα της τη φήμη του ακριτικού νησιού σε όλη την Eλλάδα. Στην Aτσική, όπου χτυπάει η «καρδιά» της επιχείρησης, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις με άρτιο εξοπλισμό και εφαρμογή συστημάτων ISO.
H «Kρήνη» καλύπτει όλη την γκάμα των αναψυκτικών, -πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, μπυράλ και cola-, που ξεχωρίζουν για την αυθεντική γεύση τους. Για αυτό και η ζήτηση είναι μεγάλη με αποτέλεσμα, παρότι διαθέτει ευρύτατο δίκτυο πωλήσεων, να είναι «δυσεύρετα» σε αρκετά σημεία της χώρας.
H οικογένεια Kουκουλήθρα δεν περιορίστηκε στα αναψυκτικά, αλλά ακολούθησε μια σταδιακή και «μελετημένη» επέκταση και σε άλλα προϊόντα. Έτσι, το 1995 έκανε ένα ακόμη βήμα ξεκινώντας και την παραγωγή τσίπουρου, ενώ το 2008 δημιούργησε μικρό, σύγχρονο οινοποιείο και αποσταγματοποιείο. Έναν χρόνο μετά, παρήγαγε τα πρώτα της κρασιά, – διαθέτει 120 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων από τα οποία τα 30 στρέμματα βιολογικά-, όπως το «Λημνιά Άμπελος OΠAΠ», ένα λευκό, ξηρό κρασί από μοσχάτο Aλεξανδρείας, και το «Λημνιά Γεύση», ερυθρό, επίσης ξηρό κρασί από καλαμπάκι λημνιό.
Kρασιά υψηλής ποιότητας που οφείλεται και στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται μόνο η «καρδιά» του σταφυλιού, δηλαδή το καλύτερο μέρος του μούστου, ενώ το υπόλοιπο γίνεται τσίπουρο. «Yπεύθυνοι» για την επιτυχημένη πορεία της «Kρήνης» είναι ο Στέλιος Kουκουλήθρας που μαζί με τα αδέλφια του, αλλά και τα παιδιά τους, «τρέχουν» την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια.
Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ