Σε νέα γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης προχωρά η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσθέτοντας δυνατότητα παραγωγής 250 χιλιάδων εκατολίτρων το χρόνο.
Η επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και αφορά στην εμφιάλωση μπύρας σε βαρέλια pet των 20 λίτρων. Πρόκειται για βαρέλια μιας χρήσης, τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας με αποτέλεσμα τη αύξηση της διατήρησης της φρεσκάδας της μπύρας στις 31 ημέρες από 5 ημέρες που είναι σήμερα στο μεταλλικό βαρέλι.
Στη νέα μονάδα θα παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark και σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας η επένδυση αυτή αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη θέση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κυρίως στην κρύα αγορά και θα προσφέρει πλεονέκτημα και για την αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια καθώς σήμερα οι εξαγωγές της εταιρίας αντιστοιχούν μόλις στο 5% του συνολικού τζίρου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.
Από το 2014 έως και το 2019 το επενδυτικό πλάνο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (θυγατρικής του ομίλου Carlsberg ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχουν υλοποιηθεί εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου επενδύσεις σε 4,6 εκατ. ευρώ , ενώ συνολικά την περίοδο 2015 – 2018 υπολογίζονται ,συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ριτσώνα επενδύσεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια ώρα πάντως η αγορά συνολική αγορά μπύρας στην Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει πτώση και το 2017.