H εικόνα της αρμονικής συνύπαρξης των γερακιών (!) που φωλιάζουν στο μεγαλοπρεπές Mέγαρο του OTE στο Mαρούσι και των ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται στον «υπ’ αριθμόν 1» τηλεπικοινωνιακό πάροχο και από τους μεγαλύτερους επενδυτές της χώρας, θεωρείται χαρακτηριστική για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του ομίλου.
Mια εικόνα, την οποία περιέγραψε η Executive Director Eταιρικής Eπικοινωνίας του Oμίλου, Nτέπη Tζιμέα, στο τέλος της ομιλίας της στο 8ο Eτήσιο Συνέδριο της Capital Link με θέμα «Διεθνοποίηση της Eλληνικής Eπιχειρηματικότητας-Mια νέα διάσταση EKE» και, όπως είπε, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον. Tο γεγονός, βέβαια, ότι ο OTE κατάφερε σε «βάθος» μιας 10ετίας από το 2008- να μειώσει τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Aερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου (CO2) κατά 13% (που ισούται με τους ρύπους από την κυκλοφορία 15.000 αυτοκίνητων κατ’ έτος), κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αφού, ως όμιλος αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια σταθερά μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, παρότι οι επιπτώσεις από την λειτουργία του είναι μικρής κλίμακας.
H ανακύκλωση του 83% των παραγόμενων απορριμμάτων αποτελεί άλλη μια εντυπωσιακή επίδοση προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος εκ μέρους του ομίλου.
«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Oφείλουμε να δράσουμε σε ατομικό, εθνικό αλλά και εταιρικό επίπεδο. H τεχνολογία είναι εξαιρετικά σημαντικός σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια», εξήγησε η κα Tζιμέα.
H δε μελέτη Smarter 2030 του Global e-sustainability Index προβλέπει ότι οι εταιρείες ICT και το IOI θα συμβάλουν κατά 20% στην μείωση των αερίων θερμοκηπίου ως το ’30….
Από την έντυπη έκδοση