ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ
ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ DEALNEWS.GR
-Για το πώς θα κλείσει η «τρύπα» των εκεί έργων
-Θέτει ζήτημα για το πώς χρηματοδοτήθηκε η κίνησή τους
Με μια νέα παρέμβαση του, μέσω της dealnews.gr, ο αντιπρόεδρος της Ελλάκτωρ και πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ, Δημήτρης Κούτρας, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 25 Ιουλίου, ζητά απαντήσεις από τους αδελφούς Καλλιτσάντση σχετικά με το μείζον θέμα των έργων στη Μ. Ανατολή, ενώ θέτει και ζήτημα για το πώς χρηματοδοτήθηκε η κίνησή τους.
Στη δήλωσή του ο Δ. Κούτρας, σχετικά με τη Μ. Ανατολή, αλλά και τις κατηγορίες Καλλιτσάντση για το πρόσωπό του, ότι ήθελε να είναι ο «απόλυτος άρχων της Κατασκευής», τονίζει:
«Όπως έχω πει πολλές φορές, υπήρξα αλληλέγγυος σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η παραίτηση του Δημ. Καλλιτσάντση με εξέπληξε, διότι προφανώς η λύση ήταν μία: Η συντονισμένη προσπάθεια να κλείσουμε την τρύπα της Μ. Ανατολής. Επέμενα μάλιστα να μην αποχωρήσει από το πόστο του. Αρνήθηκε πεισματικά.
Τότε παρακάλεσα τον αδελφό του Σάκη να αναλάβει την εποπτεία των έργων, γιατί, έτσι κι αλλιώς, τα παρακολουθούσε από κοντά και μέσω του γιού του Πάρι (σ.σ. ο Πάρις Καλλιτσάντσης, μέλος του Δ.Σ. της Άκτωρ, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή, από τον Ιανουάριο του 2012). Να αναλάβει, δηλαδή, Διευθύνων Σύμβουλος για τα έργα αυτά. Πίστευα στη συλλογική προσπάθεια και ότι δεν ήταν καλό για τον όμιλο, ούτε για τον ίδιο, να ακουστούν ψίθυροι αποτυχίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Στα λάθη πρέπει να έχει κανείς την ψυχική αντοχή να τα παραδεχθεί. Αν όχι, είναι καταδικασμένος να μην βελτιωθεί ποτέ».
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό της πρότασης των αδελφών Καλλιτσάντση ως «άλμα στο κενό», ο Δ. Κούτρας στη δήλωσή του επισημαίνει:
«Βεβαίως έχω χαρακτηρίσει την πρότασή τους ‘άλμα στο κενό’. Κι αυτό γιατί δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη τεκμηριωμένη υποστήριξη. Πού θα βρεθούν τα χρήματα για την τρύπα της Μ. Ανατολής; Πραγματικά υπάρχει ένα μυστηριώδες κενό. Ίσως να έχουν κάτι στο μυαλό τους.
Πιθανόν ένα ομολογιακό δάνειο ή μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν είναι έτσι, πρέπει να το δηλώσουν τώρα καθαρά στους μετόχους. Είναι υποχρέωσή τους.
Επίσης επιβάλλεται να δοθεί και μια εξήγηση, πώς χρηματοδοτήθηκε όλη αυτή η προσπάθεια εκ μέρους τους, με ένα κεφάλαιο της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ. Είναι δικά τους χρήματα; Είναι δάνεια; Και με ποιους όρους; Αυτό προφανώς ενδιαφέρει όλους τους μετόχους», καταλήγει ο Δ. Κούτρας.