Σε επενδυτικό άνοιγμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη, αναμένεται να προχωρήσει η Sunlight, η οποία την Τετάρτη υπέγραψε δανειοδοτική σύμβαση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ με την ΕΤΕπ.
Η επένδυση έρχεται μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης και θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, θα ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου σε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη και θα ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης της Εταιρίας.
Στοίχημα η καινοτομία
Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η Sunlight ποντάρει στην προώθηση της καινοτομίας και στην ενίσχυση ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας που είναι κρίσιμης σημασίας για τους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας και των τηλεπικοινωνιών.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία του ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού, αναπτύσσει, κατασκευάζει και ανακυκλώνει μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως τα περονοφόρα και άλλα βιομηχανικά οχήματα, τα μη-διασυνδεδεμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες και τα συστήματα εφεδρικής σηματοδότησης σιδηροδρόμων. (Διαβάστε επίσης: Sunlight: Ενισχύει το εργοστάσιο στην Ξάνθη)
Διαβάστε επίσης: Το deal της Creta Farms με την ΕΤΕπ
Διαβάστε επίσης: ΕΤΕπ: Δάνειο 70 εκατ. ευρώ για τη σχεδιαζόμενη επέκταση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Δυνατότερη μετά την πυρκαγιά
«Το Μάιο ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ξάνθη. Αμέσως δεσμευθήκαμε στην πλήρη αποκατάσταση του εργοστασίου, και με την βοήθεια του μετόχου μας θα κάνουμε το εργοστάσιο μεγαλύτερο καλύτερο, πιο μοντέρνο πιο παραγωγικό από αυτό που είχαμε πριν, και έχουμε προχωρήσει ήδη σημαντικά σε αυτή την πορεία» υποστήριξε ο Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων σύμβουλος Sunlight στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.
«Έχει ξεκινήσει η παραγωγή από τον Σεπτέμβριο στις μπαταρίες υποβρυχίων στις αμυντικές εφαρμογές και από τον Οκτώβριο ξεκίνησε η παραγωγή στις βιομηχανικές μπαταρίες. Προσδοκούμε στα μέσα του επόμενου έτους, να φθάσουμε στο ύψος της παραγωγής που είχαμε, και με την βοήθεια του πλάνου που ξεκινάμε σήμερα, να επεκτείνουμε την παραγωγή ακόμη περισσότερο» συμπλήρωσε.
«Η επένδυση είναι κομβική, αφού θα επιταχύνει την επέκταση της παραγωγής, θα μας βοηθήσει με τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης και επίσης θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την επένδυσή μας σε έρευνα και ανάπτυξη στις μπαταρίες μολύβδου οξέως, στη βιομηχανική μας παραγωγή αλλά και σε νέες τεχνολογίες όπως οι τεχνολογίες λιθίου» κατέληξε ο κ Μπίλλης.