Με την επίσημη ελληνική συμμετοχή 4 επιχειρήσεων από τη Ελλάδα, ξεκίνησε στο Βερολίνο την Παρασκευή, για 84η φορά στην ιστορία της, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Γερμανίας INTERNATIONAL GREEN WEEK.
Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή.
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό και να αναδείξει τα διαφορετικά τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα και τη διατροφική κουλτούρα της κάθε χώρας και της κάθε περιοχής. Έτσι λοιπόν, οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα τους και τις εκλεκτές σπεσιαλιτέ του τόπου τους στο κοινό της έκθεσης. Παράλληλα βλέπουν και αξιολογούν από κοντά τις αντιδράσεις και τις προτιμήσεις του γερμανικού καταναλωτικού κοινού, αφού μαζί με τη γευσιγνωσία επιτρέπεται και να πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους μέσα στην έκθεση, χωρίς μάλιστα να απαιτείται ταμειακή μηχανή ή θεωρημένο μπλοκ αποδείξεων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διοργανωτών για το 2018, επισκέφθηκαν την έκθεση πάνω από 400.000 επισκέπτες, οι οποίοι και ξόδεψαν περίπου 46 εκατομμύρια ευρώ για αγορές ή παραγγελίες, ενώ έλαβαν μέρος συνολικά 1.715 εκθέτες, εκ των οποίων 555 εκθέτες από 65 χώρες από όλο τον κόσμο.
Στη φετινή INTERNATIONAL GREEN WEEK 2019 η επίσημη ελληνική συμμετοχή από τη χώρα μας είναι:
· ΑΡΜΑΚΑΔΙ: ελαιόλαδο, ελιές, προϊόντα ελιάς (Πάτρα) – Hall 6.2a / stand 107
· BIOAGROS: γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα (Κρύα Βρύση Πέλλας) – Hall 6.2a / stand 108
· GOJI SPIRIT: προϊόντα με goji berry – φρέσκοι χυμοί, σάλτες, chutneys, μαρμελάδες (Βραχάτι Κορινθίας) – Hall 6.2a / stand 108
· ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ-ΝΥΒΡΙΤΟΣ: κρητικά προϊόντα, μέλι, βότανα, τυρί (Ηράκλειο Κρήτης) – Hall 6.2b / stand 219